Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Rybí placičky
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 1
Do 50 minut Snadné pro 5 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1792 kcal
Bílkoviny 150 g
Sacharidy 114 g
Tuky 75 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Do receptu se hodí jakákoli ryba – treska, losos, tuňák, makrela… mražená i konzervovaná. Uvidíte, že rybí placičky přilákají ke stolu i děti. A pokud přeci jen něco zbyde, zabalte si to na druhý den do práce.

Suroviny

ryba 700 g
filety bez kůže
sůl
rostlinný olej
najemno
česnek 1 stroužek
zázvor (čerstvý) 1 cm
velké
koriandr mletý ½ ČL
vejce 1 ks
jarní cibulka 1 ks
nakrájená
jemné
klínky na pokapání
k podávání
majonéza
k podávání

Postup

1

Ve velkém hrnci povařte rybu v osolené vodě na mírném plameni 5–10 min. Vyjměte, nechte vychladnout a oddělte maso od kostí. Maso osušte papírovou utěrkou. Přendejte do mísy a vidličkou natrhejte.

2

Na lžíci oleje na pánvi orestuje cibuli do sklovita, přidejte utřený česnek a zázvor. Po pár minutách přidejte rajče pokrájené na kostičky a restujte, až jsou povařené a ze směsi se stane kaše. Přidejte mletý koriandr, sůl a míchejte na mírném plameni, až se šťáva z rajčat trochu odpaří a směs získá sušší konzistenci. Pak odstavte z plamene.

3

Vychladlou směs dejte do mísy k rybě, přidejte vejce, jarní cibulku a ovesné vločky. Tvarujte koule, ze kterých zploštěním tvořte placky. Vyložte je na plech na pečicí papír, pokapejte olejem a vložte do trouby na 200 °C po dobu 30 min.

4

Podávejte s kapkou citronové šťávy, případně majonézou a bílým chlebem.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2023/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2023/9

Apetit magazín