Rybí velouté se zeleninou a pstruhem

Rybí velouté se zeleninou a pstruhem

Hodnocení receptu
Průměr: 5 (3)
Do 20 minut Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2345 kcal
Bílkoviny 47 g
Sacharidy 295 g
Tuky 114 g
Vláknina 16 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Štědrovečerní rybí polévka v té nejluxusnější podobě! Pavel Býček vám ukáže jak připravit krémové rybí velouté, zeleninovou vložku do polévky a filátka ze pstruha.

Související recepty

Suroviny

Na polévku
kořenová zelenina 100 g
mrkev, celer, petržel
řapíkatý celer 50 g
máslo 30 g
nové koření 5 kulička
bobkový list 2 ks
víno bílé 80 ml
vývar 600 ml
smetana 150 ml
ke šlehání
muškátový oříšek špetka
strouhaný
estragon 2
lísky
sůl
pepř
čerstvě mletý
Na marinovanou mrkev
mrkev 1 ks
pěkná, nejlépe s natí
ocet 100 ml
rýžový
krupicový cukr 3 PL
Na bramborové ragú
máslo 20 g
šalotka 1 ks
nakrájená nadrobno
česnek 1 stroužek
nastrouhaný najemno
hrášek 150 g
mrazený
brambory 100 g
předvařené, na drobné kostičky
Na filátka ze pstruha
4 ks
filátko ze pstruha cca ks po 150g
tymián svazek
malý svazek
máslo
podle potřeby
kopr snítka
na dokončení
[[nid:33624]]

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/12

Apetit magazín

Chutné rizoto k obědu i k večeři
  • Jak na to

Chutné rizoto k obědu i k večeři

Risotto (rizoto) má původ v severní Itálii, je krémové a vařené ve vývaru. Postupem času recept procestoval celý svět a dostal mnoho podob. Některé jsou tomu původnímu na míle vzdálené, přesto jimi nepohrdneme. Pojďme se podívat, jakou...
K čemu je dobrá dýně a na co jednotlivé druhy použít
  • Novinky a zajímavosti

K čemu je dobrá dýně a na co jednotlivé druhy použít

Podzim je obdobím dýní. Nejenže jsou oblíbenou podzimní dekorací, a to zejména na Halloween, ale v kuchyni z nich můžete připravit spoustu výtečných pokrmů. Uvařit si můžete skvělou dýňovou polévku, omáčku, dýni lze zavařit nebo zapéct v...

Obchod Apetit