0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Rybizová marmeláda

Rybizová marmeláda

Hodnocení receptu
5/5 Počet hodnocení: 1
Více než hodinu Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2085 kcal
Bílkoviny 5 g
Sacharidy 515 g
Tuky 0 g
Vláknina 25 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Rybíz obsahuje mnoho pektinu, díky čemuž je skvělý pro přípravu marmelád a džemů. Rybízová marmeláda má příjemnou nakyslou chuť, proto se dokonale hodí do mnoha koláčů a dezertů či jako náplň lineckého cukroví.

Suroviny

vymačkaná rybízová šřáva
krystalový cukr 450 g

Postup

1

Rybíz důkladně omyjeme. Není třeba je odstopkovat. Ovoce stačí pomlít na mlýnku i se stonky. Propasírujeme. Můžeme použít přímo i odšťavňovací mlýnek.

2

Šťávu vlijeme do hrnce a dáme vařit.

3

Po asi 5 minutách vaření přidáme cukr a vaříme dalších 5 minut.

4

Pokud je směs stále velmi kyselá, můžete přidat ještě trochu cukru a necháme povařit, aby se cukr důkladně rozpustil.

5

Jakmile je džem hotový, ještě horký ho naplníme do sterilizovaných a důkladně vysušených sklenic. Uzavřeme a otočíme alespoň na 10 minut dnem vzhůru.

Foto ilustrační, zdroj: Pixabay.com

 
Autor: Marcela

Apetit magazín

KVÍZ: Uhádnete oblíbená jídla celebrit?
  • Kvízy

KVÍZ: Uhádnete oblíbená jídla celebrit?

Není tajemstvím, že mezi naše nejpopulárnější články patří ty, které se týkají jídelníčku osobností. Lidé zkrátka hoří touhou přečíst si, co jejich oblíbená celebrita jí (jedla) a inspiraovat se. Zkuste si pro pobavení tipnout chutě...
Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná
  • Tipy a triky

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná

Jedno z jídel, které je nejlepší konzumovat ještě úplně horké, ideálně právě vytažené z trouby. Křupavé těsto, táhlý sýr, lahodná náplň. Milujeme ji a víme jak si skvělou pizzu připravit. Naučte se těsto, na které můžete skládat...
Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky
  • Tipy a triky

Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky

Bramborové hranolky zdravě? Vynechte fritézu a rozpalte troubu. V našem receptu používáme na pečení arašídový olej, který příjemně voní a chutná po burských oříšcích. Hojně ho využívá asijská kuchyně, protože snese velmi vysoké teploty, a...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč