0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Rybizová marmeláda

Rybizová marmeláda

Hodnocení receptu
5 / 5. Počet hodnocení: 1
Více než hodinu Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2085 kcal
Bílkoviny 5 g
Sacharidy 515 g
Tuky 0 g
Vláknina 25 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Rybíz obsahuje mnoho pektinu, díky čemuž je skvělý pro přípravu marmelád a džemů. Rybízová marmeláda má příjemnou nakyslou chuť, proto se dokonale hodí do mnoha koláčů a dezertů či jako náplň lineckého cukroví.

Suroviny

červený rybíz 500 ml
vymačkaná rybízová šřáva
krystalový cukr 450 g

Postup

1

Rybíz důkladně omyjeme. Není třeba je odstopkovat. Ovoce stačí pomlít na mlýnku i se stonky. Propasírujeme. Můžeme použít přímo i odšťavňovací mlýnek.

2

Šťávu vlijeme do hrnce a dáme vařit.

3

Po asi 5 minutách vaření přidáme cukr a vaříme dalších 5 minut.

4

Pokud je směs stále velmi kyselá, můžete přidat ještě trochu cukru a necháme povařit, aby se cukr důkladně rozpustil.

5

Jakmile je džem hotový, ještě horký ho naplníme do sterilizovaných a důkladně vysušených sklenic. Uzavřeme a otočíme alespoň na 10 minut dnem vzhůru.

Foto ilustrační, zdroj: Pixabay.com

 
Autor: Marcela

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Chystej večer, snídej ráno: 5 nápadů na snídani v předstihu
  • Tipy a triky

Chystej večer, snídej ráno: 5 nápadů na snídani v předstihu

Možná si ráno rádi přispíte, možná máte začátek svého dne rozpočítaný na vteřiny. Snídani ale odbýt nemusíte. I ve spěchu můžete dobře a plnohodnotně jíst, stačí se předem připravit. Lahodné smoothie, křupavé sendviče, báječné...
Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?
  • Lidé a jídlo

Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?

Kuchařky vždy byly oblíbeným knižním žánrem. V knihkupectvích najdeme širokou nabídku českých i zahraničních autorů a to i přes to, že receptů je plný internet. Do dnešní podoby se nějaký čas vyvíjely. Víte, jak vypadaly socialistické...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit