Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.

Rychlé a šťavnaté hovězí

Rychlé a šťavnaté hovězí

Hodnocení receptu
Průměr: 4.3 ()
Do hodiny 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 124 kcal
Bílkoviny 2 g
Sacharidy 23 g
Tuky 0 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

■ Marináda chutná skvěle i s drůbežím či vepřovým masem ■ Využijete jakoukoli zeleninu, nakrájenou na jemné plátky

Suroviny

600 g
hovězí roštěná lze nahradit jiným kvalitním hovězím
2 PL
balsamico ocet
sójová omáčka 2 PL
worcesterská omáčka 2 PL
jarní cibulka 1 svazek
na šikmá kolečka
paprika kapie 300 g
nakládaná, na proužky
sůl
dle chuti

1. Maso nakrájejte na tenké proužky – líp to půjde, když bude vychlazené – a dejte do misky (ne kovové). Ocet a obě omáčky spolu promíchejte, přelijte přes maso a nechte aspoň dvacet minut odsát; můžete si ho naložit i den předem.

2. Rozehřejte pánev nebo wok, nejlépe s nepřilnavým povrchem. Když je dostatečně rozpálená, vsypte do ní maso i s marinádou, přidejte cibulku a za stálého míchání nasucho opékejte asi dvě minuty.

3. Přisypte proužky paprik a všechno opékejte ještě dvě minuty. Pořád promíchávejte. Nakonec jídlo ochutnejte, abyste zjistili, jestli nepotřebuje dosolit (možná to nebude nutné, sójová i vorčesterská omáčka bývají dost slané). Podávejte s rýží, nejlépe v hlubších miskách. 

Tip Apetitu
Sytá chuť: ocet balsamico z Modeny, zrající několik let v sudech jako koňak, maso výborně okoření i zvláční. Ponti, 250 ml/75 Kč, v širší síti, zejména supermarketů.prodává např. Delvita.

 

 

Komentáře

Anonym

Recept se nachází v č.4/05, str.15

Apetit magazín

Jak poznat pravý parmazán a jak se vyrábí?
  • Tipy a triky

Jak poznat pravý parmazán a jak se vyrábí?

Historie parmazánu se začala psát už ve středověku, kdy tamní mniši hledali způsob, jak co nejdéle uchovat mléko. Dnes je tento sýr nejvýznamnějším obchodním artiklem celé Itálie. Zároveň patří mezi nejpřísněji sledované zboží, které se...

Obchod Apetit