Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Rychlé a šťavnaté hovězí

Rychlé a šťavnaté hovězí
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:

Rychlé a šťavnaté hovězí

4.5/5 Počet hodnocení: 18
Více než hodinu Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1260 kcal
Bílkoviny 122 g
Sacharidy 28 g
Tuky 72 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Marináda chutná skvěle i s drůbežím či vepřovým masem. Využijete jakoukoli zeleninu, nakrájenou na jemné plátky.

Suroviny

lze nahradit jiným kvalitním hovězím
balzamikový ocet 2 PL
sójová omáčka 2 PL
worchestrová omáčka 2 PL
jarní cibulka 1 svazek
na šikmá kolečka
nakládaná, na proužky
sůl

Postup

1

Maso nakrájejte na tenké proužky – líp to půjde, když bude vychlazené – a dejte do misky (ne kovové). Ocet a obě omáčky spolu promíchejte, přelijte přes maso a nechte aspoň dvacet minut odsát; můžete si ho naložit i den předem.

2

Rozehřejte pánev nebo wok, nejlépe s nepřilnavým povrchem. Když je dostatečně rozpálená, vsypte do ní maso i s marinádou, přidejte cibulku a za stálého míchání nasucho opékejte asi dvě minuty.

3

Přisypte proužky paprik a všechno opékejte ještě dvě minuty. Pořád promíchávejte. Nakonec jídlo ochutnejte, abyste zjistili, jestli nepotřebuje dosolit (možná to nebude nutné, sójová i vorčesterská omáčka bývají dost slané). Podávejte s rýží, nejlépe v hlubších miskách. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/4

Komentáře

31.08.2007 13:12
Recept se nachází v č.4/05, str.15

Apetit magazín

AD
V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro
  • Tipy na víkend

V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro

Staňte se hostem Hotelu Thermal v Karlových Varech a ponořte se do kulinářského ráje, kde se spojuje to nejlepší z tradiční české kuchyně s lahůdkami mezinárodní gastronomie. Objevte místní kulinářské tajemství v hotelové restauraci s...
Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Edice Apetit se rozrůstá o další novinku. Línou kuchařku jsme ušili na míru všem, kteří rádi dobře jedí, ale nemají čas nebo chuť trávit v kuchyni dlouhé hodiny. Kniha je plná receptů, které pravděpodobně znáte. My jsme je ale zjednodušili...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč