Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Rychlé a šťavnaté hovězí
Rychlé a šťavnaté hovězí
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:

Rychlé a šťavnaté hovězí

4.5/5 Počet hodnocení: 20
Více než hodinu Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1260 kcal
Bílkoviny 122 g
Sacharidy 28 g
Tuky 72 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Marináda chutná skvěle i s drůbežím či vepřovým masem. Využijete jakoukoli zeleninu, nakrájenou na jemné plátky.

Související recepty

Suroviny

lze nahradit jiným kvalitním hovězím
balzamikový ocet 2 PL
sójová omáčka 2 PL
worcesterská omáčka 2 PL
jarní cibulka 1 svazek
na šikmá kolečka
nakládaná, na proužky
sůl

Postup

1

Maso nakrájejte na tenké proužky – líp to půjde, když bude vychlazené – a dejte do misky (ne kovové). Ocet a obě omáčky spolu promíchejte, přelijte přes maso a nechte aspoň dvacet minut odsát; můžete si ho naložit i den předem.

2

Rozehřejte pánev nebo wok, nejlépe s nepřilnavým povrchem. Když je dostatečně rozpálená, vsypte do ní maso i s marinádou, přidejte cibulku a za stálého míchání nasucho opékejte asi dvě minuty.

3

Přisypte proužky paprik a všechno opékejte ještě dvě minuty. Pořád promíchávejte. Nakonec jídlo ochutnejte, abyste zjistili, jestli nepotřebuje dosolit (možná to nebude nutné, sójová i vorčesterská omáčka bývají dost slané). Podávejte s rýží, nejlépe v hlubších miskách. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/4

Komentáře

31.08.2007 13:12
Recept se nachází v č.4/05, str.15

Apetit magazín

Jak vyškvařit sádlo: Krok za krokem k lahodným škvarkům
  • Tipy a triky

Jak vyškvařit sádlo: Krok za krokem k lahodným škvarkům

Škvarky, které křupnou při každém soustu, a sádlo, které dodá poctivou chuť každému receptu, zvládnete připravit i vy doma. Stačí jen dodržet náš jednoduchý postup krok za krokem a výsledek vás určitě nadchne – ať už je namažete na chleba,...