Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Rychlý špenát
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Rychlý špenát

3.9/5 Počet hodnocení: 26
Do 10 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 571 kcal
Bílkoviny 32 g
Sacharidy 40 g
Tuky 26 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Dušený špenát je notoricky známý, moje maminka ho však dělala trochu jinak, než se píše v kuchařkách.

Související recepty

Suroviny

velká
nebo olej
mléko 125 ml
strouhanka 2 PL
jemná domácí
vejce 1 ks
česnek 2 stroužky
sůl

Postup

1

Jednu velkou cibuli nasekejte, poduste na lžíci másla nebo oleje a položte na ni 400 g zmraženého špenátového protlaku. Přilijte 1/8 l mléka a vše nechte pod pokličkou rozpustit a rozehřát.

2

Přidejte 2 lžíce jemné domácí strouhanky (kupovaná nemá ten správný chuťový efekt) a 1–2 vejce.

3

Promíchejte, ztlumte plamen, přikryjte pokličkou a nechte pět minut probublávat.

4

Najemno rozetřete 2 stroužky česneku se solí, vypněte plotnu a vmíchejte do uvařeného špenátu. Ochutnejte a osolte, ale opatrně – snadno se přesolí!

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/5

Komentáře

19.03.2008 09:21
Recept se nachází v č.5/07, str.78

Apetit magazín