0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Rychlý špenát
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.8 / 5. Počet hodnocení: 19
Do 10 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 571 kcal
Bílkoviny 32 g
Sacharidy 40 g
Tuky 26 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Dušený špenát je notoricky známý, moje maminka ho však dělala trochu jinak, než se píše v kuchařkách.

Suroviny

cibule 1 ks
velká
máslo 1 PL
nebo olej
mražený listový špenát 400 g
mléko 125 ml
strouhanka 2 PL
jemná domácí
vejce 1 ks
česnek 2 stroužky
sůl

1 Jednu velkou cibuli nasekejte, poduste na lžíci másla nebo oleje a položte na ni 400 g zmraženého špenátového protlaku. Přilijte 1/8 l mléka a vše nechte pod pokličkou rozpustit a rozehřát. Přidejte 2 lžíce jemné domácí strouhanky (kupovaná nemá ten správný chuťový efekt) a 1–2 vejce. Promíchejte, ztlumte plamen, přikryjte pokličkou a nechte pět minut probublávat.

2 Najemno rozetřete 2 stroužky česneku se solí, vypněte plotnu a vmíchejte do uvařeného špenátu. Ochutnejte a osolte, ale opatrně – snadno se přesolí!

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/5

Komentáře

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je jádro domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Dutch baby: Neodolatelná palačinka z trouby
  • Jak na to

Dutch baby: Neodolatelná palačinka z trouby

Vydatná snídaně, rychlá večeře nebo jednoduchý dezert? To je Dutch baby – palačinka z jedné pánve, která udělá parádu na každém stole. Není s ní skoro žádná práce, máte hned hotovo a hodí se na ni čerstvé ovoce s javorovým syrupem, ale i...

Obchod Apetit