Dušený špenát je notoricky známý, moje maminka ho však dělala trochu jinak, než se píše v kuchařkách.
Suroviny
cibule
1
ks
velká
máslo
1
PL
nebo olej
mražený listový špenát
400
g
mléko
125
ml
strouhanka
2
PL
jemná domácí
vejce
1
ks
česnek
2
stroužky
sůl
Postup
1
Jednu velkou cibuli nasekejte, poduste na lžíci másla nebo oleje a položte na ni 400 g zmraženého špenátového protlaku. Přilijte 1/8 l mléka a vše nechte pod pokličkou rozpustit a rozehřát.
2
Přidejte 2 lžíce jemné domácí strouhanky (kupovaná nemá ten správný chuťový efekt) a 1–2 vejce.
3
Promíchejte, ztlumte plamen, přikryjte pokličkou a nechte pět minut probublávat.
4
Najemno rozetřete 2 stroužky česneku se solí, vypněte plotnu a vmíchejte do uvařeného špenátu. Ochutnejte a osolte, ale opatrně – snadno se přesolí!
Komentáře
Anonym
19.03.2008 09:21
Apetit 5/07