Rychlý špenát

Rychlý špenát

3.7 / 5. Počet hodnocení: 18
Do 10 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 571 kcal
Bílkoviny 32 g
Sacharidy 40 g
Tuky 26 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Dušený špenát je notoricky známý, moje maminka ho však dělala trochu jinak, než se píše v kuchařkách.

Suroviny

cibule 1 ks
velká
máslo 1 PL
nebo olej
mražený listový špenát 400 g
zmražený
mléko 125 ml
strouhanka 2 PL
jemná domácí
vejce 1 ks
česnek 2 stroužky
sůl
1 velkou cibuli nasekejte, poduste na lžíci másla nebo oleje a položte na ni 400 g zmraženého špenátového protlaku. Přilijte 1/8 l mléka a vše nechte pod pokličkou rozpustit a rozehřát. Přidejte 2 lžíce jemné domácí strouhanky (kupovaná nemá ten správný chuťový efekt) a 1–2 vejce. Promíchejte, ztlumte plamen, přikryjte pokličkou a nechte pět minut probublávat. Najemno rozetřete 2 stroužky česneku se solí, vypněte plotnu a vmíchejte do uvařeného špenátu. Ochutnejte a osolte, ale opatrně – snadno se přesolí!

Komentáře

Apetit magazín

SOUTĚŽ: Hlasujte o nejoblíbenější jahodový dezert a vyhrajte
  • Soutěže

SOUTĚŽ: Hlasujte o nejoblíbenější jahodový dezert a vyhrajte

Sezona jahod je v plném proudu a s ní přicházejí ty nejlákavější pochoutky v podobě šlehačkových pohárů, tvarohových dezertů, jednoduchých bublanin a koláčů, zmrzlin i sofistikovaných dortů a zákusků. Všechny spojuje čerstvost, neodolatelná...
Za vůní dálek: kubánská kuchyně
  • Zajímavosti

Za vůní dálek: kubánská kuchyně

Cestování je o poznávání cizí krajiny i tamější kultury, se kterou je jídlo neodmyslitelně spojeno. Vydejte se s námi za vůní dálek, dnešní zastávkou bude Kuba. Trochu exotiky si tak můžeme užít všichni! Vydejte se s námi do exotické,...

Obchod Apetit