Rychlý steak na grilu

Rychlý steak na grilu

Hodnocení receptu
Průměr: 1 (4)
Do 30 minut 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 596 kcal
Bílkoviny 9 g
Cukr 34 g
Tuky 41 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik
Máte gril, pánev a někoho, koho byste rádi pozvali na vlastnoručně připravenou večeři? Tady je recept!

Suroviny

brambory 1 ks
velká, i se slupkou
olivový olej 3 PL
žampiony 2 ks
velké s plochým kloboukem portobello, bez nožiček
rajčata 2 ks
2 ks
steak ze svíčkové každý přibližně 150g
kostky
masový bujon
řeřicha 1 hrst
velká hrst
sůl
pepř
1.  Zapněte gril na plný výkon. Než se rozehřeje, nakrájejte brambory na silnější plátky, poskládejte je na nepřilnavý plech (pokud ho nemáte, můžete si vypomoci pečicím papírem) a potřete olejem. Grilujte, dokud nezezlátnou; trvá to asi deset minut. Pak je otočte a přidejte na plech žampiony i rajčata a také je potřete olejem. Vraťte na gril a pečte dalších deset minut.

2.  V pánvi mezitím rozehřejte zbylý olej. Okořeňte steaky a vložte je do pánvičky. Opékejte minutu z každé strany, pokud je máte rádi krvavé; minutu a půl, pokud je chcete středně propečené; za dvě a půl minuty minuty už bude maso dobře propečené. Potom steaky vyjměte a nechte je chvíli odpočinout na talíři, nejlépe pod alobalem.

3.  Do pánve vlijte trochu vody, rozdrobte do ní bujon a krátce povařte. Pokud ze steaků na talíři vytekla nějaká šťáva, můžete ji přimíchat do pánve.

4.  Podávejte s grilovanou zeleninou, řeřichou a masovou šťávou.

Apetit magazín

  • Jak na to

9 tipů na sytější letní salát

V době horkých letních dnů jsou saláty osvěžující součástí našeho jídelníčku. Salát ale nemusí být jen talíř plný zeleniny, který připomíná spíše lehký předkrm. S pár triky se může s přehledem stát hlavním chodem. Co do salátu přidat, aby...
  • Tipy a triky

Okurky nakládačky: od pěstování k nakládání

Mezi tradiční delikatesy patří nakládané okurky. Ať už se chystáte na vlastní úrodu nebo si pro okurky raději zajdete na trh, podívejte se na naše tipy, jak se vybavit na domácí nakládání a na co si dát pozor. Nezapomněli jsme ani na...
Komerční sdělení
  • Koktejl

K létu patří piknik a bublinky!

I ty, Brute? Pod označením Brut Nature se skrývají sekty, které mají 0-3 gramů cukru na litr. Zpravidla to znamená, že do vína nebyl přidán žádný cukr. Extra Brut jsou zase sekty s obsahem zbytkového cukru 0-6 g na litr. A vína označen...

Obchod Apetit