Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Rychlý steak na grilu

Rychlý steak na grilu

2.5/5 Počet hodnocení: 8
Do 30 minut Snadné 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 596 kcal
Bílkoviny 9 g
Sacharidy 34 g
Tuky 41 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Máte gril, pánev a někoho, koho byste rádi pozvali na vlastnoručně připravenou večeři? Tady je recept!

Suroviny

velká, se slupkou
olivový olej 3 PL
žampiony portobello 2 ks
po 150 g
bujon ½ kostky
řeřicha 1 hrst
sůl
pepř

Postup

1

Zapněte gril na plný výkon. Než se rozehřeje, nakrájejte brambory na silnější plátky, poskládejte je na nepřilnavý plech (pokud ho nemáte, můžete si vypomoci pečicím papírem) a potřete olejem. Grilujte, dokud nezezlátnou; trvá to asi deset minut. Pak je otočte a přidejte na plech žampiony i rajčata a také je potřete olejem. Vraťte na gril a pečte dalších deset minut.

2

V pánvi mezitím rozehřejte zbylý olej. Okořeňte steaky a vložte je do pánvičky. Opékejte minutu z každé strany, pokud je máte rádi krvavé; minutu a půl, pokud je chcete středně propečené; za dvě a půl minuty minuty už bude maso dobře propečené. Potom steaky vyjměte a nechte je chvíli odpočinout na talíři, nejlépe pod alobalem.

3

Do pánve vlijte trochu vody, rozdrobte do ní bujon a krátce povařte. Pokud ze steaků na talíři vytekla nějaká šťáva, můžete ji přimíchat do pánve.

4

Podávejte s grilovanou zeleninou, řeřichou a masovou šťávou.

Komentáře

02.04.2008 09:11
Recept se nachází v č.7/07, str.23
31.03.2008 14:22
Podle mého názoru dobrý steak musí být aspoň 4 cm vysoký. Asi bych to dělala celé jinak.
01.04.2008 12:13
Tak věta - Asi bych to dělala celé jinak.- mě dost pobavila. :-)))))))))))))))))))))))))))) Ale kde je tam napsané, že ten steak nemá 4 cm? Zas jedna chudinka, co neumí číst...
01.04.2008 13:30
No chtěla bych vidět 150 g steak vysoký 4 cm. Umět číst vždycky nestačí, někdy je dobré i myslet.
01.04.2008 17:07
To je "normální" porce, je vysoký 4 cm, ale holt nemá průměr jako víko od popelnice, Homer Simpson by se nenajedl:-)
13.09.2008 12:03
No, když se podívám na fotku, tak je mi jasné, že recept opravdu s 4cm steakem nepočítá... Nebo že by fotili jiné jídlo, než připravovali?

Apetit magazín