0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Rychlý steak na grilu

Rychlý steak na grilu

1 / 5. Počet hodnocení: 4
Do 30 minut 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 596 kcal
Bílkoviny 9 g
Sacharidy 34 g
Tuky 41 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Máte gril, pánev a někoho, koho byste rádi pozvali na vlastnoručně připravenou večeři? Tady je recept!

Suroviny

brambory 1 ks
velká, i se slupkou
olivový olej 3 PL
žampiony 2 ks
velké s plochým kloboukem portobello, bez nožiček
rajče 2 ks
2 ks
steak ze svíčkové každý přibližně 150g
kostky
masový bujon
řeřicha 1 hrst
velká hrst
sůl
pepř
1.  Zapněte gril na plný výkon. Než se rozehřeje, nakrájejte brambory na silnější plátky, poskládejte je na nepřilnavý plech (pokud ho nemáte, můžete si vypomoci pečicím papírem) a potřete olejem. Grilujte, dokud nezezlátnou; trvá to asi deset minut. Pak je otočte a přidejte na plech žampiony i rajčata a také je potřete olejem. Vraťte na gril a pečte dalších deset minut.

2.  V pánvi mezitím rozehřejte zbylý olej. Okořeňte steaky a vložte je do pánvičky. Opékejte minutu z každé strany, pokud je máte rádi krvavé; minutu a půl, pokud je chcete středně propečené; za dvě a půl minuty minuty už bude maso dobře propečené. Potom steaky vyjměte a nechte je chvíli odpočinout na talíři, nejlépe pod alobalem.

3.  Do pánve vlijte trochu vody, rozdrobte do ní bujon a krátce povařte. Pokud ze steaků na talíři vytekla nějaká šťáva, můžete ji přimíchat do pánve.

4.  Podávejte s grilovanou zeleninou, řeřichou a masovou šťávou.

Komentáře

Anonym

Podle mého názoru dobrý steak musí být aspoň 4 cm vysoký. Asi bych to dělala celé jinak.

Anonym

Tak věta - Asi bych to dělala celé jinak.- mě dost pobavila. :-)))))))))))))))))))))))))))) Ale kde je tam napsané, že ten steak nemá 4 cm? Zas jedna chudinka, co neumí číst...

Anonym

No chtěla bych vidět 150 g steak vysoký 4 cm. Umět číst vždycky nestačí, někdy je dobré i myslet.

Anonym

To je "normální" porce, je vysoký 4 cm, ale holt nemá průměr jako víko od popelnice, Homer Simpson by se nenajedl:-)

Anonym

No, když se podívám na fotku, tak je mi jasné, že recept opravdu s 4cm steakem nepočítá... Nebo že by fotili jiné jídlo, než připravovali?

Apetit magazín

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků
  • Lidé a jídlo

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků

Na začátku byla myšlenka setkat se s vámi, našimi čtenáři, nejen v létě, ale také v druhé polovině roku. Vychutnat si skvělé jídlo, popovídat si, nakoupit dárky, zkrátka si užít krásný den. Bude osvědčený letní recept fungovat i v zimě?...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč