Rychlý steak na grilu

Rychlý steak na grilu

Hodnocení receptu
Průměr: 1 (4)
Do 30 minut 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 596 kcal
Bílkoviny 9 g
Sacharidy 34 g
Tuky 41 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Máte gril, pánev a někoho, koho byste rádi pozvali na vlastnoručně připravenou večeři? Tady je recept!

Suroviny

brambory 1 ks
velká, i se slupkou
olivový olej 3 PL
žampiony 2 ks
velké s plochým kloboukem portobello, bez nožiček
rajčata 2 ks
2 ks
steak ze svíčkové každý přibližně 150g
kostky
masový bujon
řeřicha 1 hrst
velká hrst
sůl
pepř
1.  Zapněte gril na plný výkon. Než se rozehřeje, nakrájejte brambory na silnější plátky, poskládejte je na nepřilnavý plech (pokud ho nemáte, můžete si vypomoci pečicím papírem) a potřete olejem. Grilujte, dokud nezezlátnou; trvá to asi deset minut. Pak je otočte a přidejte na plech žampiony i rajčata a také je potřete olejem. Vraťte na gril a pečte dalších deset minut.

2.  V pánvi mezitím rozehřejte zbylý olej. Okořeňte steaky a vložte je do pánvičky. Opékejte minutu z každé strany, pokud je máte rádi krvavé; minutu a půl, pokud je chcete středně propečené; za dvě a půl minuty minuty už bude maso dobře propečené. Potom steaky vyjměte a nechte je chvíli odpočinout na talíři, nejlépe pod alobalem.

3.  Do pánve vlijte trochu vody, rozdrobte do ní bujon a krátce povařte. Pokud ze steaků na talíři vytekla nějaká šťáva, můžete ji přimíchat do pánve.

4.  Podávejte s grilovanou zeleninou, řeřichou a masovou šťávou.

Komentáře

Anonym

Podle mého názoru dobrý steak musí být aspoň 4 cm vysoký. Asi bych to dělala celé jinak.

Anonym

Tak věta - Asi bych to dělala celé jinak.- mě dost pobavila. :-)))))))))))))))))))))))))))) Ale kde je tam napsané, že ten steak nemá 4 cm? Zas jedna chudinka, co neumí číst...

Anonym

No chtěla bych vidět 150 g steak vysoký 4 cm. Umět číst vždycky nestačí, někdy je dobré i myslet.

Anonym

To je "normální" porce, je vysoký 4 cm, ale holt nemá průměr jako víko od popelnice, Homer Simpson by se nenajedl:-)

Anonym

No, když se podívám na fotku, tak je mi jasné, že recept opravdu s 4cm steakem nepočítá... Nebo že by fotili jiné jídlo, než připravovali?

Apetit magazín

Kolik hořčic znáte?
  • Novinky a zajímavosti

Kolik hořčic znáte?

Může být hustá i tekutá, jasně žlutá či nahnědlá, jemná, sladká i pikantní. Hořčice je všestranné dochucovadlo, které se vyrábí z mletých hořčičných semínek, vody, cukru, soli a octa. Možná vás překvapí, že je jedním z nejrozšířenějších...
9 neobvyklých horkých nápojů z celého světa
  • Lidé a jídlo

9 neobvyklých horkých nápojů z celého světa

Horký čaj, svařený mošt, cappuccino… to jsou dobře známé, tradiční a oblíbené horké nápoje. Máte chuť zahřát se v mrazivé zimě něčím neotřelým? Co takhle salep, atole nebo sarabba? Seznamte se s méně známými nápoji, které se pijí v jiných...
10 nejšílenějších restaurací na světě
  • Novinky a zajímavosti

10 nejšílenějších restaurací na světě

Lidé obvykle chodí do restaurací proto, aby si odpočinuli, aby z obyčejného oběda nebo večeře udělali společenskou záležitost. Někteří restauratéři ovšem nepojali svou restauraci jako příjemné a osvobozující místo, kde se lidé mohou dobře...
17 snadných omáček, se kterými ryby zazáří
  • Jak na to

17 snadných omáček, se kterými ryby zazáří

Správná omáčka promění obyčejnou rybu v delikatesu jako z nejlepší restaurace. Přitom vám obvykle nezabere víc jak pár minut času. Vyzkoušejte naše omáčky, které se prakticky nedají pokazit a hodí se k různým druhům rybího masa. Teplé nebo...

Obchod Apetit