Rychlý a jednoduchý tvarohový dezert s jablky. Připravíte ho během chvilky a pokud máte domácí jablečný kompot, jeho příprava bude doslova expresní. Hotový dezert můžete navrch ještě posypat sekanými oříšky, dodají mu přitažlivý ‚křup‘.
Suroviny
Postup
Jablka umyjte, oloupejte, rozpulte, odstraňte jádřince, nakrájejte na malé kostičky (cca 1 x 1 cm), vsypte do hrnce a ihned zalijte džusem.
Částečně přiklopte pokličkou a přiveďte džus k varu. Pozvolna vařte asi 20 minut, dokud nejsou jablečné kostičky měkké, ale stále drží tvar. Případně je během vaření podlijte trochou vody.
Jablečné kostičky promíchejte se skořicí a nechte vychladnout.
Studenou šlehačku vyšlehejte do tuha.
Ve velké míse smíchejte nízkotučný tvaroh s 1 lžící cukru, poté opatrně pomocí stěrky vmíchejte vyšlehanou šlehačku.
Tvarohový dezert rozdělte do 4 skleniček a na něj naaranžujte jablečno-skořicový kompot. Chcete-li, ozdobte lístky máty.
Fotografie a recept převzaty z Eat Better.