Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Rychlý tvarohový dezert s jablky
ZDROJ: eatbetter
sdílet:
4.2/5 Počet hodnocení: 5
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 860 kcal
Bílkoviny 66 g
Sacharidy 94 g
Tuky 26 g
Vláknina 18 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Rychlý a jednoduchý tvarohový dezert s jablky. Připravíte ho během chvilky a pokud máte domácí jablečný kompot, jeho příprava bude doslova expresní. Hotový dezert můžete navrch ještě posypat sekanými oříšky, dodají mu přitažlivý ‚křup‘.

Související recepty

Suroviny

jablko 750 g
jablečný džus 100 ml
tvaroh 600 g
nízkotučný
cukr 1 PL
máta
na ozdobu

Postup

1

Jablka umyjte, oloupejte, rozpulte, odstraňte jádřince, nakrájejte na malé kostičky (cca 1 x 1 cm), vsypte do hrnce a ihned zalijte džusem.

2

Částečně přiklopte pokličkou a přiveďte džus k varu. Pozvolna vařte asi 20 minut, dokud nejsou jablečné kostičky měkké, ale stále drží tvar. Případně je během vaření podlijte trochou vody.

3

Jablečné kostičky promíchejte se skořicí a nechte vychladnout.

4

Studenou šlehačku vyšlehejte do tuha.

5

Ve velké míse smíchejte nízkotučný tvaroh s 1 lžící cukru, poté opatrně pomocí stěrky vmíchejte vyšlehanou šlehačku.

6

Tvarohový dezert rozdělte do 4 skleniček a na něj naaranžujte jablečno-skořicový kompot. Chcete-li, ozdobte lístky máty.

Fotografie a recept převzaty z Eat Better.

Související články

Apetit magazín

Floating Island: Lehký jako obláček, sladký jako sen
  • Zajímavosti

Floating Island: Lehký jako obláček, sladký jako sen

Floating Island, neboli île flottante, patří mezi nejvíce elegantní dezerty francouzské kuchyně. Nadýchaná sněhová pusinka plující na hladině jemného vanilkového krému… zní to povědomě? Ano, možná tento dezert znáte jako ptačí mléko. A i...
Podcasty o jídle, které budete žrát
  • Tipy redakce

Podcasty o jídle, které budete žrát

Naslouchat člověku, který rád jí, vaří a celkově jídlo miluje, je zážitek. Ta vášeň je až nakažlivá... Jídlo je vděčným tématem a vy máte výhodu, že žijete v době podcastové. Někoho lákají rozhovory o zdravém stravování, někoho o...