Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Rýžové brûlée s jahodami
Rýžové brûlée s jahodami
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Rýžové brûlée s jahodami

4.3/5 Počet hodnocení: 9
Do hodiny Snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1436 kcal
Bílkoviny 30 g
Sacharidy 226 g
Tuky 47 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Ať už naservírujete jahodovou rýži k snídani nebo jako dezert, pro její šťavnatou konzistenci vám všichni budou líbat ruce!

Související recepty

Suroviny

rýže 100 g
kulatozrnná
mléko 650 ml
sůl 1 špetka
jahody 225 g
pomerančový likér 2 PL
Cointreau, Grand Marnier
třtinový cukr 85 ml

Postup

1

Rýži v hrnci smíchejte s mlékem a špetkou soli a přiveďte k varu. Za občasného míchání vařte 30–35 minut doměkka. Vypněte, vmíchejte krupicový cukr se smetanou a nechte vychladnout.

2

Předehřejte v troubě gril. Rozdělte jahody do šesti zapékacích misek. Pokapejte likérem a poklaďte rýžovou kaší. Posypte třtinovým cukrem a dejte pod gril na 7–8 minut, až cukr zkaramelizuje. Vyjměte a nechte před podáváním pět minut odpočinout.

Něco navíc
Místo vaření rýžové kaše můžete koupit 500 g už hotové mléčné rýže bez příchuti. Vyrábí ji třeba Mlékárna Kunín ve 150g kelímcích nebo Müller v balení po 200 g ve variantě bez cukru.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/6

Apetit magazín