Ať už naservírujete jahodovou rýži k snídani nebo jako dezert, pro její šťavnatou konzistenci vám všichni budou líbat ruce!
Suroviny
rýže
100
g
kulatozrnná
mléko
650
ml
sůl
1
špetka
krupicový cukr
1
PL
smetana ke šlehání
100
ml
jahody
225
g
pomerančový likér
2
PL
Cointreau, Grand Marnier
třtinový cukr
85
ml
Postup
1
Rýži v hrnci smíchejte s mlékem a špetkou soli a přiveďte k varu. Za občasného míchání vařte 30–35 minut doměkka. Vypněte, vmíchejte krupicový cukr se smetanou a nechte vychladnout.
2
Předehřejte v troubě gril. Rozdělte jahody do šesti zapékacích misek. Pokapejte likérem a poklaďte rýžovou kaší. Posypte třtinovým cukrem a dejte pod gril na 7–8 minut, až cukr zkaramelizuje. Vyjměte a nechte před podáváním pět minut odpočinout.
Něco navíc
Místo vaření rýžové kaše můžete koupit 500 g už hotové mléčné rýže bez příchuti. Vyrábí ji třeba Mlékárna Kunín ve 150g kelímcích nebo Müller v balení po 200 g ve variantě bez cukru.