Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Rýžové brûlée s jahodami
Rýžové brûlée s jahodami
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Rýžové brûlée s jahodami

4.3/5 Počet hodnocení: 9
Do hodiny Snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1436 kcal
Bílkoviny 30 g
Sacharidy 226 g
Tuky 47 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Ať už naservírujete jahodovou rýži k snídani nebo jako dezert, pro její šťavnatou konzistenci vám všichni budou líbat ruce!

Suroviny

rýže 100 g
kulatozrnná
mléko 650 ml
sůl 1 špetka
jahody 225 g
pomerančový likér 2 PL
Cointreau, Grand Marnier
třtinový cukr 85 ml

Postup

1

Rýži v hrnci smíchejte s mlékem a špetkou soli a přiveďte k varu. Za občasného míchání vařte 30–35 minut doměkka. Vypněte, vmíchejte krupicový cukr se smetanou a nechte vychladnout.

2

Předehřejte v troubě gril. Rozdělte jahody do šesti zapékacích misek. Pokapejte likérem a poklaďte rýžovou kaší. Posypte třtinovým cukrem a dejte pod gril na 7–8 minut, až cukr zkaramelizuje. Vyjměte a nechte před podáváním pět minut odpočinout.

Něco navíc
Místo vaření rýžové kaše můžete koupit 500 g už hotové mléčné rýže bez příchuti. Vyrábí ji třeba Mlékárna Kunín ve 150g kelímcích nebo Müller v balení po 200 g ve variantě bez cukru.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/6

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč