0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Rýžové brûlée s jahodami

Rýžové brûlée s jahodami
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Rýžové brûlée s jahodami

4.1 / 5. Počet hodnocení: 7
Do hodiny Snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1436 kcal
Bílkoviny 30 g
Sacharidy 226 g
Tuky 47 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Ať už naservírujete jahodovou rýži k snídani nebo jako dezert, pro její šťavnatou konzistenci vám všichni budou líbat ruce!

Suroviny

rýže 100 g
kulatozrnná
mléko 650 ml
sůl 1 špetka
krupicový cukr 1 PL
smetana ke šlehání 100 ml
jahody 225 g
pomerančový likér 2 PL
Cointreau, Grand Marnier
třtinový cukr 85 ml

Postup

1

Rýži v hrnci smíchejte s mlékem a špetkou soli a přiveďte k varu. Za občasného míchání vařte 30–35 minut doměkka. Vypněte, vmíchejte krupicový cukr se smetanou a nechte vychladnout.

2

Předehřejte v troubě gril. Rozdělte jahody do šesti zapékacích misek. Pokapejte likérem a poklaďte rýžovou kaší. Posypte třtinovým cukrem a dejte pod gril na 7–8 minut, až cukr zkaramelizuje. Vyjměte a nechte před podáváním pět minut odpočinout.

Něco navíc
Místo vaření rýžové kaše můžete koupit 500 g už hotové mléčné rýže bez příchuti. Vyrábí ji třeba Mlékárna Kunín ve 150g kelímcích nebo Müller v balení po 200 g ve variantě bez cukru.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/6

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Chystej večer, snídej ráno: 5 nápadů na snídani v předstihu
  • Tipy a triky

Chystej večer, snídej ráno: 5 nápadů na snídani v předstihu

Možná si ráno rádi přispíte, možná máte začátek svého dne rozpočítaný na vteřiny. Snídani ale odbýt nemusíte. I ve spěchu můžete dobře a plnohodnotně jíst, stačí se předem připravit. Lahodné smoothie, křupavé sendviče, báječné...
Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?
  • Lidé a jídlo

Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?

Kuchařky vždy byly oblíbeným knižním žánrem. V knihkupectvích najdeme širokou nabídku českých i zahraničních autorů a to i přes to, že receptů je plný internet. Do dnešní podoby se nějaký čas vyvíjely. Víte, jak vypadaly socialistické...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit