Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Rýžovo-sýrový koláč s karamelizovanou cibulí

Rýžovo-sýrový koláč s karamelizovanou cibulí

Zatím nehodnoceno
Více než hodinu Velmi snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2967 kcal
Bílkoviny 137 g
Sacharidy 263 g
Tuky 154 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Hledáte originální a chutné bezmasé sváteční jídlo? Zkuste náš slaný koláč plný sýra. Příprava je snadná - namísto těsta uvaříte rýži, pak už jen mícháte, vrstvíte a pečete.

Suroviny

navíc na vymazání formy
na půlkolečka
rýže 260 g
dlouhozrnná, váha před vařením, uvařit v osolené vodě
strouhaný, nemusí být
polníček 200 g
či baby špenát, spařený, nasekaný, osušený
vejce 3 ks
velká, prošlehaná
okapaný, rozdrobený
rozdrobený či nasekaný
důkladně okapané a natrhané na kousky
sůl
podle chuti
pepř
podle chuti

Postup

1

Máslo nechte rozpustit ve velké pánvi na středním plameni a vsypte cibuli. Pravidelně promíchávejte, cílem je, aby lehce zkaramelizovala, měla by při tom zmenšit objem přibližně o čtvrtinu; trvá to zhruba půl hodiny.

2
Troubu předehřejte na 180 °C. Mezitím smíchejte uvařenou rýži a parmazán. Pak důkladně vymažte dortovou formu o průměru 22-24 cm máslem, dno vyložte pečicím papírem. Do ní napěchujte polovinu rýžové směsi, poklaďte polníčkem a na něj nasypte polovinu sýra feta a polovinu sýra s modrou plísní, nejlépe v pruzích či výsečích. Podle chuti opepřete. Rovnoměrně přelijte polovinou prošlehaných vajec. Na to upěchujte zbývající rýžovou směs a rovnoměrně zalijte zbývajícími prošlehanými vejci. Vložte do vyhřáté trouby, nejlépe na plechu vyloženém pečicím papírem. Pečte zhruba 15 minut.

3
Formu vyjměte z trouby a na koláč rozložte cibuli. Na ni v pruzích či výsečích naskládejte vrstvu ze všech zbývajících sýrů. Podle chuti opepřete, mozzarellu osolte. Ozdobte ořechy. Vraťte do trouby a pečte zhruba 15 minut, aby se sýry rozpustily a ořechy opražily.

4
Vyjměte z trouby a nechte trochu zchladnout. Pak sejměte formu a podávejte nakrájené na dílky.

Tipy:SÝRY můžete obměnit podle toho, jaké vám nejvíce chutnají. Čerstvé sýry a sýry v nálevu důkladně slijte, popřípadě i oušte kuchyňským papírem.CIBULKU můžete nechat zkaramelizovat i dva dny dopředu, zchladit, a ve vzduchotěsné nádobě uložit do ledničky. Můžete ji také vynechat a koláč podávat s cibulovým čatní nebo zavařeninou, případně s omáčkou z grilovaných cibulek.MILUJETE OŘECHY? Můžete jimi koláč posypat celý. V tom případě trochu podrťte nebo nahrubo nasekejte 70 g jader.

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč