Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Rýžový koláč
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.7/5 Počet hodnocení: 18
Do hodiny Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2991 kcal
Bílkoviny 134 g
Sacharidy 311 g
Tuky 119 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

„Tento koláč jsme doma vynalezli coby z nouze ctnost ze zbylého rizota, ale hned jsme si ho zamilovali,“ napsala nám o tomto jídle čtenářka Lucie Trägerová z Prahy.

Suroviny

olivový olej 1 PL
na vymazání formy
najemno
česnek 1 stroužek
drcený
rýže kulatozrnná 300 g
na rizoto
vývar kuřecí 1 300 ml
horký
šunka 150 g
na kostičky
na kostičky
petrželka hrst
nasekaná hladkolistá
vejce 2 ks
sůl
pepř

Postup

1

V rendlíku rozehřejte máslo a olej. Vmíchejte cibuli a na mírném ohni ji opékejte dosklovita, asi 4 minuty. Přidejte česnek a rýži a pořádně promíchejte. Zalijte trochou vývaru tak, aby sotva zakrýval rýži, za častého míchání vařte. Až rýže absorbuje tekutinu, přilijte další vývar a stejným způsobem pokračujte, dokud nebude rýže vařená; trvá to asi 20–25 minut. Dejte stranou a nechte zchladnout.

2

Předehřejte troubu na 180 °C. Formu o průměru cca 25 cm vyložte pečicím papírem nebo jen vymažte. Do zchladlé rýže vmíchejte šunku, sýry, petrželku, vejce, podle potřeby osolte a opepřete. Pečte cca 30–40 minut, aby koláč zezlátl a zpevnil. Nechte lehce zchladnout, vyjměte z formy, nakrájejte na dílky a podávejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/11

Apetit magazín

Jak dobře připravit krkovici na gril?
  • Jak na to

Jak dobře připravit krkovici na gril?

Krkovice patří mezi oblíbené kousky vepřového. Platí to i pro grilování. Velkou výhodou tohoto kusu je tuk, kterým je prorostlý. S vepřovou krkovičkou tak snadno získáte šťavnaté a chutné maso, ať už ho připravíte jakkoli.  ...
Broskve, nebo nektarinky?
  • Poradna

Broskve, nebo nektarinky?

Preferujete nektarinku s hladkou lesklou slupkou nebo se raději zakousnete do broskve s jemnými chloupky? Prozradíme vám, jaký je mezi nimi rozdíl a jak lze broskve a nektarinky zpracovat v kuchyni. ...