Hodnocení receptu
Průměr: 3.6 ()
Do 30 minut Velmi snadné Pro 2–4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4594 kcal
Bílkoviny 94 g
Sacharidy 491 g
Tuky 231 g
Vláknina 83 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jemný rýžový pudink vonící vanilkou doplněný domácím ovocným kompotem vás pohladí po duši.

Související recepty

Suroviny

kokosové mléko 500 ml
smetana ke šlehání 250 ml
33%
smetana na vaření 250 ml
12%
rýže jasmínová 150 g
vanilkový lusk 1 ks
krupicový cukr 80 g
+ 1 lžíce navíc
žloutek 3 ks
Na kompot
ovoce 400 g
směs švestek (nebo blum) a ostružin
vanilkový lusk 1 ks
cukr 150 g
nejlépe směs třtinového a kokosového v poměru 1:1
mandle plátky 1 hrst
nasucho opečené na pánvi

1 Na kompot: Švestky (blumy) vypeckujte a nakrájejte na osminky. Dejte je do hrnce, přidejte ostružiny, vyškrábnutá semínka z vanilkového lusku i s luskem, přisypte cukr, přilijte 50 ml vody a krátce povařte.

2 Kokosové mléko a obě smetany vlijte do hrnce, přidejte rýži, cukr a semínka i s vanilkovým luskem. Přiveďte pomalu k varu a na mírném až středním plameni vařte, dokud nebude rýže téměř měkká. 

3 Žloutky vyšlehejte se lžící cukru, vmíchejte k horké rýži a za stálého míchání vařte 3–4 minuty do zhoustnutí.

4 Podávejte horké s kompotem a posypané mandlovými lupínky, nebo naopak dejte pudink chladit do lednice, kde může na strávníky čekat až do odpoledne.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/9

Apetit magazín

Chutné rizoto na oběd i na večeři
  • Jak na to

Chutné rizoto na oběd i na večeři

Risotto (rizoto) má původ v severní Itálii, je krémové a vařené ve vývaru. Postupem času recept procestoval celý svět a dostal mnoho podob. Některé jsou tomu původnímu na míle vzdálené, přesto jimi nepohrdneme. Pojďme se podívat, jakou...
K čemu je dobrá dýně a na co jednotlivé druhy použít
  • Novinky a zajímavosti

K čemu je dobrá dýně a na co jednotlivé druhy použít

Podzim je obdobím dýní. Nejenže jsou oblíbenou podzimní dekorací, a to zejména na Halloween, ale v kuchyni z nich můžete připravit spoustu výtečných pokrmů. Uvařit si můžete skvělou dýňovou polévku, omáčku, dýni lze zavařit nebo zapéct v...
5 tipů jak nejlépe uskladnit ořechy
  • Jak na to

5 tipů jak nejlépe uskladnit ořechy

Jádra suchých skořápkových plodů si při správném uskladnění zachovají svou chuť i barvu. Vyvarujte se plísni i žluknutí důkladným usušením, naložením do medu nebo vyzkoušejte zavaření jader v mikrovlnné troubě. ...
5 skvělých způsobů, jak dochutit dýni
  • Novinky a zajímavosti

5 skvělých způsobů, jak dochutit dýni

Dýně je opravdovou esencí podzimu. Jemná chuť její dužiny může v jídle působit někdy lehce nevýrazně. Čím ji doplnit, aby opravdu zazářila? ...

Obchod Apetit