Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Rýžový pudink

Jemný rýžový pudink vonící vanilkou doplněný domácím ovocným kompotem vás pohladí po duši.

Vydání: 2017/9
Autor:
Hodnocení:
9 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 2–4 osoby
Doba přípravy: Do 10 minut
PT20M
Vaření 0:20
Pohár

Ingredience

    • 500 ml kokosového mléka
    • 250 ml smetany ke šlehání (33%)
    • 250 ml smetany na vaření (12%)
    • 150 g jasmínové rýže
    • 1 vanilkový lusk
    • 80 g krupicového cukru + 1 lžíce navíc
    • 3 žloutky

    NA KOMPOT

    • 400 g směsi švestek (blum) a ostružin
    • 1 vanilkový lusk
    • 150 g cukru (nejlépe třtinového a kokosového v poměru 1:1)
    • hrst mandlových lupínků, nasucho opečených na pánvi

Příprava jídla

1 Na kompot: Švestky (blumy) vypeckujte a nakrájejte na osminky. Dejte je do hrnce, přidejte ostružiny, vyškrábnutá semínka z vanilkového lusku i s luskem, přisypte cukr, přilijte 50 ml vody a krátce povařte.

2 Kokosové mléko a obě smetany vlijte do hrnce, přidejte rýži, cukr a semínka i s vanilkovým luskem. Přiveďte pomalu k varu a na mírném až středním plameni vařte, dokud nebude rýže téměř měkká. 

3 Žloutky vyšlehejte se lžící cukru, vmíchejte k horké rýži a za stálého míchání vařte 3–4 minuty do zhoustnutí.

4 Podávejte horké s kompotem a posypané mandlovými lupínky, nebo naopak dejte pudink chladit do lednice, kde může na strávníky čekat až do odpoledne.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Listové rohlíčky s jablky

Zeleninový sendvič

Pizza rohlíčky

Svačiny a svačinky

Přidat komentář