3.8 / 5. Počet hodnocení: 17
Do 30 minut Velmi snadné Pro 2–4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4594 kcal
Bílkoviny 94 g
Sacharidy 491 g
Tuky 231 g
Vláknina 83 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jemný rýžový pudink vonící vanilkou doplněný domácím ovocným kompotem vás pohladí po duši.

Suroviny

kokosové mléko 500 ml
smetana ke šlehání 250 ml
33%
smetana na vaření 250 ml
12%
rýže jasmínová 150 g
vanilkový lusk 1 ks
krupicový cukr 80 g
+ 1 lžíce navíc
žloutek 3 ks
Na kompot
ovoce 400 g
směs švestek (nebo blum) a ostružin
vanilkový lusk 1 ks
cukr 150 g
nejlépe směs třtinového a kokosového v poměru 1:1
mandle plátky 1 hrst
nasucho opečené na pánvi

Postup

1

Na kompot: Švestky (blumy) vypeckujte a nakrájejte na osminky. Dejte je do hrnce, přidejte ostružiny, vyškrábnutá semínka z vanilkového lusku i s luskem, přisypte cukr, přilijte 50 ml vody a krátce povařte.

2

Kokosové mléko a obě smetany vlijte do hrnce, přidejte rýži, cukr a semínka i s vanilkovým luskem. Přiveďte pomalu k varu a na mírném až středním plameni vařte, dokud nebude rýže téměř měkká. 

3

Žloutky vyšlehejte se lžící cukru, vmíchejte k horké rýži a za stálého míchání vařte 3–4 minuty do zhoustnutí.

4

Podávejte horké s kompotem a posypané mandlovými lupínky, nebo naopak dejte pudink chladit do lednice, kde může na strávníky čekat až do odpoledne.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/9

Apetit magazín

KVÍZ: Jste zdatný kuchař?
  • Kvízy

KVÍZ: Jste zdatný kuchař?

Začínáte s vařením nebo svým kuchařským uměním běžně rozdáváte radost svému okoolá? Jak dobře se orientujete v surovinách či postupech přípravy? Máme pro vás jednoduchý kvíz, který prověří vaše kuchařské znalosti. Otestujte se a zjistěte,...
Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?
  • Tipy a triky

Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?

Ochutnejte anýzovku francouzského původu, která za svou slávu vděčí absintu. Oblíbený destilát s výraznou chutí a typickým zakalenám  spatřil světlo světa jako náhrada za absint, který si vysloužil zákaz. Pastis můžete například v...

Obchod Apetit