Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Rýžový pudink (Teurgoule)

Normandský rýžový pudink se nejčastěji podává v nízkých kameninových miskách. Můžete jej upéct jako jeden velký dezert, ale i rozdělit do jednoporcovek. Je skvělý ještě teplý i zcela vychladlý, třeba s podušenými jablky nebo jablečným pyré.

Vydání: 2020/9
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4–6 osob
Doba přípravy: Do 10 minut
PT2H
Pečení 2:00
Sladká jídla Francouzská

Ingredience

    • 25 g másla
    • 150 g kulatozrnné rýže
    • 125 g krupicového cukru
    • 1 lžička mleté skořice
    • 1/2 lžičky vanilkového extraktu
    • špetka soli
    • 1,5 litru plnotučného mléka

Příprava jídla

1 Troubu předehřejte na 160 °C. Máslo rozehřejte v žáruvzdorné koláčové formě nebo misce, vsypte rýži a promíchejte. Přidejte cukr, skořici, vanilkový extrakt, špetku soli, mléko a promíchejte.

2 Dejte do trouby (ničím nezakrývejte) a pečte zhruba 2 hodiny, dokud se na povrchu neutvoří zlatavá krusta. Před podáváním nechte lehce zchladnout.

Foto: Ant Duncan
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Rajčatový tarte Tatin

Granita s jablky a calvadosem

Zapečený sýrový chléb (Croûte savoyarde)

Těstoviny ze Sète (Macaronade sétoise)

Kuře a zeleninový kuskus

Přidat komentář