
Rýžový pudink (Teurgoule)
Normandský rýžový pudink se nejčastěji podává v nízkých kameninových miskách. Můžete jej upéct jako jeden velký dezert, ale i rozdělit do jednoporcovek. Je skvělý ještě teplý i zcela vychladlý, třeba s podušenými jablky nebo jablečným pyré.
Vydání: 2020/9
Autor: redakce Apetitu
Ingredience
- 25 g másla
- 150 g kulatozrnné rýže
- 125 g krupicového cukru
- 1 lžička mleté skořice
- 1/2 lžičky vanilkového extraktu
- špetka soli
- 1,5 litru plnotučného mléka
Příprava jídla
1 Troubu předehřejte na 160 °C. Máslo rozehřejte v žáruvzdorné koláčové formě nebo misce, vsypte rýži a promíchejte. Přidejte cukr, skořici, vanilkový extrakt, špetku soli, mléko a promíchejte.
2 Dejte do trouby (ničím nezakrývejte) a pečte zhruba 2 hodiny, dokud se na povrchu neutvoří zlatavá krusta. Před podáváním nechte lehce zchladnout.
Foto: Ant Duncan
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media
Přidat komentář