Normandský rýžový pudink se nejčastěji podává v nízkých kameninových miskách. Můžete jej upéct jako jeden velký dezert, ale i rozdělit do jednoporcovek. Je skvělý ještě teplý i zcela vychladlý, třeba s podušenými jablky nebo jablečným pyré.
Suroviny
máslo
25
g
rýže
150
g
kulatozrnná
krupicový cukr
125
g
skořice
1
ČL
mletá
vanilkový extrakt
½
ČL
sůl
špetka
mléko
1,5
l
plnotučné
Postup
1
Troubu předehřejte na 160 °C. Máslo rozehřejte v žáruvzdorné koláčové formě nebo misce, vsypte rýži a promíchejte. Přidejte cukr, skořici, vanilkový extrakt, špetku soli, mléko a promíchejte.
2
Dejte do trouby (ničím nezakrývejte) a pečte zhruba 2 hodiny, dokud se na povrchu neutvoří zlatavá krusta. Před podáváním nechte lehce zchladnout.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Horké dezerty: zahřejte se sladkou tečkou(39 receptů )