Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Salát à la ceviche z nakládaných ryb

Když nemusíte syrové ryby, je tenhle salát řešení!

Vydání: 2017/5
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4-6 osob
Doba přípravy: Do 10 minut
P
Chuťovka

Ingredience

    • střední červená cibule, nakrájená na tenká půlkolečka a rozebraná na proužky
    • 6–8 filetů matjesů nakládaných v oleji, okapaných a nakrájených na kousky
    • 1 červená chilli paprička, zbavená semínek a nakrájená na tenké plátky
    • 2–3 jarní cibulky, jen zelená část, nakrájené na jemné plátky
    • šťáva z 1 limety + 1 limeta na ozdobení
    • 1 lžíce panenského olivového oleje (nemusí být)
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • 1–2 lžičky černých sezamových semínek, opražených nasucho
    • pořádná hrst nasekaného koriandru + celé lístky na ozdobení

Příprava jídla

1 Nakrájenou červenou cibuli prolijte v sítu studenou vodou, abyste ji zbavili palčivosti. Nechte vykapat, osušte papírovou utěrkou a dejte do misky. Přidejte nakrájené matjesy, chilli papričku a jarní cibulku a zakapejte částí limetové šťávy. Pokud se vám zdá, že je salát moc suchý, můžete přidat ještě trochu panenského olivového oleje, promíchejte, ochutnejte a dotáhněte chuť solí, pepřem, případně další limetovou šťávou. Nakonec vmíchejte sezamová semínka a nasekaný koriandr, rozdělte do skleniček a ozdobte celými lístky koriandru a klínkem či řezem limety. Podávejte s čerstvým bílým pečivem.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Rýžovo-květáková burrito miska

Burgery plněné čedarem & se zelným salátkem a smaženou šalotkou

Rebarborovo-jahodová zmrzlina v sušence

Izraelská hamshuka

Flatbread s ostrou pomazánkou a lososem

Grepovo-růžový cheesecake

REKLAMA

Přidat komentář