Suroviny
Na salát: 1 velký batát, 1 avokádo, polovina granátového jablka, hrst zelených fazolek, perila nebo baby špenát, 4 lžíce quinoa (směs bílé, červené a černé), 2 vejce, sýr halloumi, sušená chili paprika, sůl, pepř. Na zálivku: 2 lžíce oleje, 1 lžíce medu, polovina citronu
Nakrájíme avokádo a vyloupeme granátové jablko. Batáty oloupeme, nakrájíme na 1,5 cm kostky a hodíme do vroucí vody, vaříme 10 minut, slijeme a odložíme. Fazolky vaříme 5 minut ve vroucí vodě, potom hned zchladíme studenou vodou a odložíme. Uvaříme quinou a na pánvičce osmažíme z obou stran plátky halloumi posypané chili. Připravíme blanšírované vejce. Všechny suroviny včetně perily smícháme v míse, zalijeme zálivkou a nahoru posadíme blanšírované vejce a to osolíme a opepříme.