Salát s halloumi a perilou

Salát s halloumi a perilou

Hodnocení receptu
Průměr: 5 (2)
Do 30 minut Velmi snadné

Suroviny

Na salát: 1 velký batát, 1 avokádo, polovina granátového jablka, hrst zelených fazolek, perila nebo baby špenát, 4 lžíce quinoa (směs bílé, červené a černé), 2 vejce, sýr halloumi, sušená chili paprika, sůl, pepř. Na zálivku: 2 lžíce oleje, 1 lžíce medu, polovina citronu

Nakrájíme avokádo a vyloupeme granátové jablko. Batáty oloupeme, nakrájíme na 1,5 cm kostky a hodíme do vroucí vody, vaříme 10 minut, slijeme a odložíme. Fazolky vaříme 5 minut ve vroucí vodě, potom hned zchladíme studenou vodou a odložíme. Uvaříme quinou a na pánvičce osmažíme z obou stran plátky halloumi posypané chili. Připravíme blanšírované vejce. Všechny suroviny včetně perily smícháme v míse, zalijeme zálivkou a nahoru posadíme blanšírované vejce a to osolíme a opepříme.

Autor: Tommy1980

Apetit magazín

Jak skladovat banány? V lednici rozhodně ne
  • Tipy a triky

Jak skladovat banány? V lednici rozhodně ne

Nakoupíte zásobu nádherných žlutých banánů a za dva dny už se vám do nich nechce, protože jsou flekaté? Nebo na ně zapomenete a brzy zčernají? Poradíme vám, jak skladovat banány, aby vydržely co nejdéle ve formě. ...

Obchod Apetit