0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Salát s hráškem, chřestem a špenátem

Salát s hráškem, chřestem a špenátem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Salát s hráškem, chřestem a špenátem

4.3 / 5. Počet hodnocení: 4
Do 30 minut Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 700 kcal
Bílkoviny 29 g
Sacharidy 49 g
Tuky 39 g
Vláknina 23 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Křupavý salát z domácích surovin s lehce exotickým nádechem vás skvěle naladí na nedělní hodování.

Suroviny

chřest zelený 400 g
sůl
pepř
čerstvě mletý
sezamový olej 2 PL
hrášek cukrový 1 hrst
mražený hrášek 1 hrnek
citronová štáva 2 PL
česnek 1 stroužek
prolisovaný
baby špenát 4 hrsti
sezamová semínka 1 PL
světlá
bageta plátky
k podávání
krémový sýr
k podávání

1 Z chřestu odlomte zdřevnatělé konce. V menším hrnci přiveďte k varu osolenou vodu s 1 lžící sezamového oleje. Vhoďte chřest a vařte ho 5–7 minut, aby byl hotový, ale zůstal křupavý. Ke konci varu přihoďte cukrový hrášek a mražený hrášek, povařte ještě necelou minutu a pak všechnu zeleninu sceďte a zprudka zchlaďte ledovou vodou. Nechte dobře okapat v cedníku.

2 Zblanšírovanou zeleninu dejte do mísy, chřest nakrájejte na špalíky, aby se dal pohodlně jíst. Zbylou lžíci sezamového oleje smíchejte s citronovou šťávou, česnekem, solí a pepřem. Pak zálivku vmíchejte do zeleniny, aby se pěkně obalila, a nakonec vše lehce promíchejte se špenátem. Špenát ale vmíchejte až těsně před podáváním, aby v zálivce nestačil zavadnout. Potom posypte sezamovými semínky.

3 Podávejte s nasucho opečenými toustíky ze světlé bagety, potřenými čerstvým smetanovým sýrem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/5

Apetit magazín

V čem se liší černá mrkev od oranžové a co si z ní uvařit?
  • Suroviny

V čem se liší černá mrkev od oranžové a co si z ní uvařit?

Na první pohled se může zdát, že černá mrkev je jen rozmar šlechtitelů zeleniny. Chutná téměř stejně jako ta oranžová, jen má možná o trochu zemitější chuť. Její největší výhodou je ale barva, která dokáže proměnit jídla v umělecký počin! ...
Škola vaření: chilli omáčka
  • Tipy a triky

Škola vaření: chilli omáčka

Tomu říkáme vášeň! Domácí chilli omáčka inspirovaná asijskou kuchyní vás roztetelí a dodá letnímu vaření říz.   ...

Obchod Apetit