0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Salát s hráškem, chřestem a špenátem

Salát s hráškem, chřestem a špenátem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Salát s hráškem, chřestem a špenátem

4.3/5 Počet hodnocení: 4
Do 30 minut Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 700 kcal
Bílkoviny 29 g
Sacharidy 49 g
Tuky 39 g
Vláknina 23 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Křupavý salát z domácích surovin s lehce exotickým nádechem vás skvěle naladí na nedělní hodování.

Suroviny

chřest zelený 400 g
sůl
pepř
čerstvě mletý
sezamový olej 2 PL
hrášek cukrový 1 hrst
mražený hrášek 1 hrnek
citronová šťáva 2 PL
česnek 1 stroužek
prolisovaný
sezamová semínka 1 PL
světlá
bageta plátky
k podávání
k podávání

1 Z chřestu odlomte zdřevnatělé konce. V menším hrnci přiveďte k varu osolenou vodu s 1 lžící sezamového oleje. Vhoďte chřest a vařte ho 5–7 minut, aby byl hotový, ale zůstal křupavý. Ke konci varu přihoďte cukrový hrášek a mražený hrášek, povařte ještě necelou minutu a pak všechnu zeleninu sceďte a zprudka zchlaďte ledovou vodou. Nechte dobře okapat v cedníku.

2 Zblanšírovanou zeleninu dejte do mísy, chřest nakrájejte na špalíky, aby se dal pohodlně jíst. Zbylou lžíci sezamového oleje smíchejte s citronovou šťávou, česnekem, solí a pepřem. Pak zálivku vmíchejte do zeleniny, aby se pěkně obalila, a nakonec vše lehce promíchejte se špenátem. Špenát ale vmíchejte až těsně před podáváním, aby v zálivce nestačil zavadnout. Potom posypte sezamovými semínky.

3 Podávejte s nasucho opečenými toustíky ze světlé bagety, potřenými čerstvým smetanovým sýrem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/5

Apetit magazín

KVÍZ: Štrúdl nebo závin?
  • Kvízy

KVÍZ: Štrúdl nebo závin?

Jablka můžete péct, zapékat, zavařovat i vařit, dusit nebo sušit. Upečete z nich výtečný jablečný koláč, štrúdl, perník nebo buchtu s jablky, připravíte skvělá povidla, přesnídávku či pyré. Použít je můžete jako náplň do sladkých knedlíků...
Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso

První novou kuchařkou roku 2023 je kniha Mleté maso. Novinka z edice Apetit vychází už v únoru a jak název napovídá, je věnována všestrannému využití jedné z velmi oblíbených surovin – mletého masa. ...
AD
Omáčka, bez které to nejen o Velikonocích zkrátka nejde!

Omáčka, bez které to nejen o Velikonocích zkrátka nejde!

Některé suroviny mají v receptech nezastupitelné místo, pokud nechceme ztratit správnou konzistenci, chuť nebo aroma. Mezi takové nenahraditelné suroviny patří třeba majonéza. Připravené pokrmy dokáže povznést o několik levelů výš. Kolikrát...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč