Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Salát s hráškem, chřestem a špenátem
Salát s hráškem, chřestem a špenátem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Salát s hráškem, chřestem a špenátem

4.6/5 Počet hodnocení: 7
Do 30 minut Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 700 kcal
Bílkoviny 29 g
Sacharidy 49 g
Tuky 39 g
Vláknina 23 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Křupavý salát z domácích surovin s lehce exotickým nádechem vás skvěle naladí na nedělní hodování.

Suroviny

sůl
pepř
čerstvě mletý
sezamový olej 2 PL
hrášek cukrový 1 hrst
mražený hrášek 1 hrnek
česnek 1 stroužek
prolisovaný
sezamová semínka 1 PL
světlá
bageta plátky
k podávání
k podávání

Postup

1

Z chřestu odlomte zdřevnatělé konce. V menším hrnci přiveďte k varu osolenou vodu s 1 lžící sezamového oleje. Vhoďte chřest a vařte ho 5–7 minut, aby byl hotový, ale zůstal křupavý. Ke konci varu přihoďte cukrový hrášek a mražený hrášek, povařte ještě necelou minutu a pak všechnu zeleninu sceďte a zprudka zchlaďte ledovou vodou. Nechte dobře okapat v cedníku.

2

Zblanšírovanou zeleninu dejte do mísy, chřest nakrájejte na špalíky, aby se dal pohodlně jíst. Zbylou lžíci sezamového oleje smíchejte s citronovou šťávou, česnekem, solí a pepřem. Pak zálivku vmíchejte do zeleniny, aby se pěkně obalila, a nakonec vše lehce promíchejte se špenátem. Špenát ale vmíchejte až těsně před podáváním, aby v zálivce nestačil zavadnout. Potom posypte sezamovými semínky.

3

Podávejte s nasucho opečenými toustíky ze světlé bagety, potřenými čerstvým smetanovým sýrem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/5

Apetit magazín

Jak připravit tu nejjemnější rybu: Vsaďte na solnou krustu
  • Tipy a triky

Jak připravit tu nejjemnější rybu: Vsaďte na solnou krustu

Pečení v soli je tradiční a velmi šetrná technika, díky které zůstane rybí maso krásně křehké a šťavnaté. Solná krusta totiž vytvoří vlastní minitroubu, která dokonale těsní, nepustí žádnou páru ven a zabrání, aby se...
Jak se vyrábí černý česnek?
  • Zdraví a výživa

Jak se vyrábí černý česnek?

Černý česnek je pochoutka, která vzniká procesem fermentace z běžného bílého česneku. Tento proces přeměňuje jeho ostrou chuť a štiplavé aroma na jemnou, nasládlou chuť s tóny sušeného ovoce, karamelu, balsamica a čokolády. Černý česnek je...