Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Salát s hruškami a nivou

Salát buď snězte hned, nebo hrušky pokapejte citronovou šťávou, aby na vzduchu nezačaly hnědnout.

Vydání: 2013/10
Autor:
Hodnocení:
7 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
PT1M
Salát Česká

Ingredience

    • 2 hrušky s pěknou slupkou
    • 2 puky červené čekanky, pokrájené
    • 1 balení rukoly nebo 4 větší hrsti
    • 1 balení polníčku nebo 4 větší hrsti
    • 1/2 červené cibule, nakrájené na plátky
    • 10 sušených švestek, propláchnutých a nakrájených nahrubo
    • 2 hrsti vlašských ořechů hrst pažitky
    • 25 g nivy nebo jiného pěkného sýra s modrou plísní, na kousky

    NA ZÁLIVKU

    • 2 lžíce červeného vinného octa
    • 2 lžíce panenského olivového oleje
    • 4 lžičky hrubozrnné hořčice mořská sůl a čerstvě mletý pepř
    • 1 lžička medu

Příprava jídla

Prošlehejte přísady na zálivku. Z hrušek vykrojte jádřinec a stopku a nakrájejte je na měsíčky. Promíchejte ostatní přísady kromě sýra s polovinou zálivky. Rozložte na servírovací talíř, posypte sýrem a pokapejte zbývající zálivkou.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Bramboračka

Pekáček s masem a bramborami

Světlý podmáslový pšenično-žitný chléb

Tvarohová pomazánka

Vdolky

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
zatím nejlepší salát, co jsem jedla!
Obrazek uzivatele
Vynikající salát, vyzkoušela jsem různé kombinace zelených salátů. Jen švestky nedávám.

Přidat komentář