Rafinovaný salát můžete podávat jako přílohu, třeba při grilování, výborný je ale i jako lehký oběd či večeře.
Suroviny
fazolky zelené
250
g
zelené, pokrájená a uvařená
jablko
2
ks
např. Jonagold
celer
1
z půlky citronu
lískové oříšky
50
g
zbavené slupky
slunečnicový olej
1
PL
anglická slanina
8
plátků
pokrájená na nudličky
rukola
2
hrsti
polníček
2
hrsti
Na zálivku
ořechový olej
4
PL
nebo olivový olej
jablečný ocet
1
PL
hořčice dijonská
1
ČL
pepř
čerstvě mletý
sůl mořská
Postup
1
Prošlehejte přísady na zálivku a dejte stranou. Oloupejte jablka a celer a obojí nakrájejte na nudličky o velikosti zápalek. Pokapejte citronovou šťávou - jablka díky tomu nezhnědnou. V pánvi na oleji za stálého míchání opražte lískové oříšky dozlatova; přendejte je na prkénko a podrťte nahrubo. Pánev vraťte na oheň a opečte v ní slaninu dokřupava. V míse promíchejte salátové lístky, fazolky, jablka a celer se zálivkou. Rozdělte na porce a posypte opraženou slaninou a oříšky.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Oběd s jablky(5 receptů )