Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Salát s jablky a se slaninou

Salát s jablky a se slaninou

Zatím nehodnoceno
Do 30 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6077 kcal
Bílkoviny 148 g
Sacharidy 55 g
Tuky 582 g
Vláknina 23 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Rafinovaný salát můžete podávat jako přílohu, třeba při grilování, výborný je ale i jako lehký oběd či večeře.

Související recepty

Suroviny

fazolky zelené 250 g
zelené, pokrájená a uvařená
např. Jonagold
z půlky citronu
lískové oříšky 50 g
zbavené slupky
slunečnicový olej 1 PL
pokrájená na nudličky
rukola 2 hrsti
polníček 2 hrsti
Na zálivku
ořechový olej 4 PL
nebo olivový olej
jablečný ocet 1 PL
hořčice dijonská 1 ČL
pepř
čerstvě mletý
sůl mořská

Postup

1

Prošlehejte přísady na zálivku a dejte stranou. Oloupejte jablka a celer a obojí nakrájejte na nudličky o velikosti zápalek. Pokapejte citronovou šťávou - jablka díky tomu nezhnědnou. V pánvi na oleji za stálého míchání opražte lískové oříšky dozlatova; přendejte je na prkénko a podrťte nahrubo. Pánev vraťte na oheň a opečte v ní slaninu dokřupava. V míse promíchejte salátové lístky, fazolky, jablka a celer se zálivkou. Rozdělte na porce a posypte opraženou slaninou a oříšky.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Apetit magazín