„Salát s kozím sýrem, mrkví a červenou řepou byl jasná volba, protože já na salátech žiju. Navíc jsou neskutečně fotogenické,“ říká naše fotografka Alena Hrbková. Obecně jí hodně zeleniny a málo masa. „Salát je jednoznačně moje nejoblíbenější jídlo. Pořád ho měním podle toho, na co mám právě chuť, co je aktuálně po ruce nebo co mi vyrostlo doma na zahradě. Na spoustu věcí jsem alergická a v salátech mám suroviny pod kontrolou,“ vysvětluje Alena.
Suroviny
Pro 2 osoby
Suroviny
Pro 2 osoby
Na zálivku
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu Zkopírováno
Chybí vám suroviny?
Další recepty nížeNutriční hodnoty
Na 1 porci
- Energie 1374.5 kcal
- Bílkoviny 36 g
- Sacharidy 196 g
- Tuky 47.5 g
Postup přípravy
Autor: Redakce, z vydání Apetit 2024/5
Přidat hodnocení
Hodnocení
4,3/5Vytisknout
Sdílet

Recept je z vydání:
Apetit 2024/5
Speciální narozeninové vydání Apetitu je tu! Časopis Apetit slaví 20. výročí a dostal výjimečný dárek, kterým potěší i své čtenáře – na skládanou obálku jsme vyfotili hned tři úžasné narozeninové dezerty, které upekla cukrářka Helena Fléglová. Elegantní dorty (a dortíky) vám vyrazí dech, přitom je ale zvládnete upéct doma. Slavnostní malinovo-citronový dort se hodí pro velkolepé chvíle, pistáciové dortíky fraisier ozdobí jakoukoliv oslavu a dort Zelené jablko oslní svěžími chutěmi. Narozeninová oslava u dortů rozhodně nekončí, ale prolíná se celým květnovým číslem. Představíme vám naše spolupracovníky, kteří každý měsíc pomáhají tvořit náš časopis. Každý z nich se s námi podělil o recept, jenž mají navždy spojený právě s Apetitem. A mimořádně vás necháme nahlédnout do zákulisí a přiblížíme, jak vzniká časopis o jídle. V květnovém čísle se věnujeme i jiným tématům. Těšit se můžete na chřestové recepty, večeře z první jarní zeleniny nebo jednoduché nedělní moučníky, které zvládnete upéct během chvilky. Přineseme vám i recept na koláč z pistácií a meruněk od vítěze pořadu Peče celá země Vojty Vrtišky. Pro všechny maminky, které mají v květnu svůj speciální den, jsme připravili nedělní oběd. Vypravili jsme se i do světa – své gastronomické zážitky z New Yorku nám popsala spisovatelka a scenáristka Martina Formanová. S dobrodruhem a šéfkuchařem Radkem Příhonským se vydáme do Jihoafrické republiky, Indonésie a Izraele, z každé země získáte recept na jedno jídlo. Apetit, napsáno s chutí.