Nová registrace Zapomenuté heslo

Velmi snadné
< 25 min
4,3 (3x)
17. 5. 2025
Salát s kozím sýrem, mrkví a červenou řepou
Apetit
Salát s kozím sýrem, mrkví a červenou řepou
Apetit


Velmi snadné
< 25 min
4,3 (3x)

„Salát s kozím sýrem, mrkví a červenou řepou byl jasná volba, protože já na salátech žiju. Navíc jsou neskutečně fotogenické,“ říká naše fotografka Alena Hrbková. Obecně jí hodně zeleniny a málo masa. „Salát je jednoznačně moje nejoblíbenější jídlo. Pořád ho měním podle toho, na co mám právě chuť, co je aktuálně po ruce nebo co mi vyrostlo doma na zahradě. Na spoustu věcí jsem alergická a v salátech mám suroviny pod kontrolou,“ vysvětluje Alena.


Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Pro 2 osoby

Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Pro 2 osoby

Na zálivku

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu

Chybí vám suroviny?

Další recepty níže

Nutriční hodnoty

Na 1 porci

  • Energie 1374.5 kcal
  • Bílkoviny 36 g
  • Sacharidy 196 g
  • Tuky 47.5 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: Redakce, z vydání Apetit 2024/5

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:

Hodnocení

4,3/5

Hodnocení receptu

4,3/5
(3 hlasy)
5
4
3
2
1

Sdílet

Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2024/5

Speciální narozeninové vydání Apetitu je tu! Časopis Apetit slaví 20. výročí a dostal výjimečný dárek, kterým potěší i své čtenáře – na skládanou obálku jsme vyfotili hned tři úžasné narozeninové dezerty, které upekla cukrářka Helena Fléglová. Elegantní dorty (a dortíky) vám vyrazí dech, přitom je ale zvládnete upéct doma. Slavnostní malinovo-citronový dort se hodí pro velkolepé chvíle, pistáciové dortíky fraisier ozdobí jakoukoliv oslavu a dort Zelené jablko oslní svěžími chutěmi. Narozeninová oslava u dortů rozhodně nekončí, ale prolíná se celým květnovým číslem. Představíme vám naše spolupracovníky, kteří každý měsíc pomáhají tvořit náš časopis. Každý z nich se s námi podělil o recept, jenž mají navždy spojený právě s Apetitem. A mimořádně vás necháme nahlédnout do zákulisí a přiblížíme, jak vzniká časopis o jídle. V květnovém čísle se věnujeme i jiným tématům. Těšit se můžete na chřestové recepty, večeře z první jarní zeleniny nebo jednoduché nedělní moučníky, které zvládnete upéct během chvilky. Přineseme vám i recept na koláč z pistácií a meruněk od vítěze pořadu Peče celá země Vojty Vrtišky. Pro všechny maminky, které mají v květnu svůj speciální den, jsme připravili nedělní oběd. Vypravili jsme se i do světa – své gastronomické zážitky z New Yorku nám popsala spisovatelka a scenáristka Martina Formanová. S dobrodruhem a šéfkuchařem Radkem Příhonským se vydáme do Jihoafrické republiky, Indonésie a Izraele, z každé země získáte recept na jedno jídlo. Apetit, napsáno s chutí.

Související články

Čerstvé pečivo

Kvíz: Zkuste křupavý test pro fajnšmekry a ukažte, zda rozumíte kvásku a neztratíte se ve světě pečiva

Dobré pečivo je prostě láska! I v době běžně dostupných prvotřídních steaků, čerstvých ústřic a těstovin s lanýžovou omáčkou spousta lidí řekne, že jejich nejoblíbenější jídlo je čerstvý chleba s máslem. Každý národ má svoje a to je na tom nejlepší: v rámci cestování můžete ochutnat lokální dobroty a domů si přivézt inspiraci. Nejdřív ovšem prokažte znalost!