Nová registrace Zapomenuté heslo

Velmi snadné
< 20 min
5,0 (2x)
7. 5. 2025
Salát s krevetami a ředkvičkami
Apetit
Salát s krevetami a ředkvičkami
Apetit


Velmi snadné
< 20 min
5,0 (2x)

Salát s krevetami a ředkvičkami – lehký, barevný a chuťově výrazný salát, který zvládnete během chvilky a přitom působí jako z prvotřídní restaurace. Grilovaný salát získá jemně kouřovou chuť, krevety a obiloviny jej krásně doplní. Ideální jarní jídlo – svěží, vyvážené a plné textur.


Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Pro 2–4 osoby

Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Pro 2–4 osoby

Na zálivku

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu

Chybí vám suroviny?

Další recepty níže

Nutriční hodnoty

Na 1 porci

  • Energie 265.5 kcal
  • Bílkoviny 9 g
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 14.5 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: Redakce, z vydání Apetit 2024/5

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:

Hodnocení

5,0/5

Hodnocení receptu

5,0/5
(2 hlasy)
5
4
3
2
1

Sdílet

Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2024/5

Speciální narozeninové vydání Apetitu je tu! Časopis Apetit slaví 20. výročí a dostal výjimečný dárek, kterým potěší i své čtenáře – na skládanou obálku jsme vyfotili hned tři úžasné narozeninové dezerty, které upekla cukrářka Helena Fléglová. Elegantní dorty (a dortíky) vám vyrazí dech, přitom je ale zvládnete upéct doma. Slavnostní malinovo-citronový dort se hodí pro velkolepé chvíle, pistáciové dortíky fraisier ozdobí jakoukoliv oslavu a dort Zelené jablko oslní svěžími chutěmi. Narozeninová oslava u dortů rozhodně nekončí, ale prolíná se celým květnovým číslem. Představíme vám naše spolupracovníky, kteří každý měsíc pomáhají tvořit náš časopis. Každý z nich se s námi podělil o recept, jenž mají navždy spojený právě s Apetitem. A mimořádně vás necháme nahlédnout do zákulisí a přiblížíme, jak vzniká časopis o jídle. V květnovém čísle se věnujeme i jiným tématům. Těšit se můžete na chřestové recepty, večeře z první jarní zeleniny nebo jednoduché nedělní moučníky, které zvládnete upéct během chvilky. Přineseme vám i recept na koláč z pistácií a meruněk od vítěze pořadu Peče celá země Vojty Vrtišky. Pro všechny maminky, které mají v květnu svůj speciální den, jsme připravili nedělní oběd. Vypravili jsme se i do světa – své gastronomické zážitky z New Yorku nám popsala spisovatelka a scenáristka Martina Formanová. S dobrodruhem a šéfkuchařem Radkem Příhonským se vydáme do Jihoafrické republiky, Indonésie a Izraele, z každé země získáte recept na jedno jídlo. Apetit, napsáno s chutí.

Související články

waleed-baloch-pzmIDZryioA-unsplash.jpg

Zahrada na balkoně: Pěstujte bylinky, hrášek, rajčata, batáty i jahody. Je to snazší než byste mysleli

Bydlíte v bytě, ale rádi byste pěstovali brambory, pažitku nebo cukety? Nezoufejte! Proměňte svůj balkon v zelenou oázu plnou čerstvých bylinek, domácí zeleniny nebo šťavnatých jahod. I na malém prostoru můžete vypěstovat chutné plody a aromatické bylinky, které obohatí vaše pokrmy a přinesou radost z vlastní úrody. Tak neváhejte – zahradnictví a tržnice přetékají sazenicemi!