Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Salát s křupavým kozím sýrem, rajčaty a bazalkou

Salát s křupavým kozím sýrem, rajčaty a bazalkou

5/5 Počet hodnocení: 1
Do 30 minut Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2309 kcal
Bílkoviny 88 g
Sacharidy 101 g
Tuky 165 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Výborný předkrm na letní oslavu. Pokud koupíte čerstvý kozí sýr, radši ho v trojobalu obalte dvakrát. Zpevní se tím a při smažení nevyteče.

Související recepty

Suroviny

strouhanka 100 g
ve válečku, na plátky
vejce 2 ks
lehce rozšlehaná
olivový olej 4 PL
oválná, masitá, na plátky
bazalka 3 hrsti
lístky
rukola 100 g
Na zálivku
olivový olej extra panenský 3 PL
balzamikový ocet 1 PL
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý

Postup

1
1 Dobře prošlehejte přísady na zálivku a dejte stranou.

2 Rozdělte mouku, vejce a strouhanku do tří různých talířů. Plátky kozího sýra obalte nejdřív v mouce, pak ve vajíčku a nakonec ve strouhance. V nepřilnavé pánvi na rozehřátém oleji zprudka smažte 1-2 minuty z každé strany dozlatova. Vyjměte a nechte okapat na papírové utěrce.

3 Sýr rozdělte spolu s rajčaty, bazalkou a rukolou na talíře a pokapejte připravenou zálivkou.

NŇCO NAVíC: Pokud koupíte čerstvý kozí sýr, radši ho v trojobalu obalte dvakrát. Zpevní se tím a při smažení nevyteče. Klasický kozí sýr ve válečku s tvrdší kůrkou s bílou plísní takové opatrné zacházení většinou nepotřebuje.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/7

Apetit magazín