Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Salát s kysaným zelím a kuřecím masem

Po tomhle salátu nejen že nebudete mít hlad, ale potěšíte svůj trávicí systém spoustou zeleniny a prospěšných mikroorganismů.

Vydání: 2020/3
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 10 minut
PT10M
Vaření 0:10
Salát

Ingredience

    • 2 lžíce dýňových semínek
    • 1 lžíce olivového oleje
    • 1 svazek kadeřávku, listy zbavené tuhých stonků a nakrájené nahrubo
    • 1 balení baby špenátu
    • 1 menší bulva vařené červené řepy, nakrájená na tenké nudličky (julienne)
    • 1 mrkev, nakrájená na tenké nudličky (julienne)
    • 8 lžic červeného kysaného zelí, podle potřeby překrájeného
    • 1 pečené, grilované nebo pošírované kuřecí prso, natrhané po vlákně na kousky
    • 1 lžička směsi bílých a černých sezamových semínek

    NA ZÁLIVKU

    • 2 lžíce kvalitního rostlinného oleje (řepkový, slunečnicový)
    • 2 lžíce červeného vinného octa + nálev ze zelí na dochucení
    • 2 lžíce javorového sirupu sůl podle potřeby

Příprava jídla

1 Rozehřejte nasucho pánev, vsypte dýňová semínka a opražte je, až začnou vonět a praskat. Pak semínka sesypte na talíř a odložte.

2 Na uvolněnou horkou pánev vlijte olivový olej, přidejte kadeřávkové listy a chvilku je opékejte, dokud nezavadnou, ale zůstanou ještě mírně křupavé. Pak obsah pánve přendejte na servírovací mísu, přidejte ostatní zeleninu a kysané zelí.

3 Smíchejte suroviny na zálivku a dochuťte ji nálevem ze zelí, podle potře- by osolte – vezměte v potaz slanost a kyselost zelí. Promíchejte zálivku se zeleninou. Navrch salátu přidejte natrhané kuřecí maso, posypte při- pravenými dýňovými i sezamovými semínky a podávejte.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Domácí jogurt

Mangové lasí

Fermentované ovesné vločky

Fermentovaná kaše s třešněmi

Kimči

Kimči nudle se slaninou a volským okem

Žitný zákvas

Polévka žurek

Kysané červené zelí

Přidat komentář