
Salát s kysaným zelím a kuřecím masem
Po tomhle salátu nejen že nebudete mít hlad, ale potěšíte svůj trávicí systém spoustou zeleniny a prospěšných mikroorganismů.
Ingredience
- 2 lžíce dýňových semínek
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 svazek kadeřávku, listy zbavené tuhých stonků a nakrájené nahrubo
- 1 balení baby špenátu
- 1 menší bulva vařené červené řepy, nakrájená na tenké nudličky (julienne)
- 1 mrkev, nakrájená na tenké nudličky (julienne)
- 8 lžic červeného kysaného zelí, podle potřeby překrájeného
- 1 pečené, grilované nebo pošírované kuřecí prso, natrhané po vlákně na kousky
- 1 lžička směsi bílých a černých sezamových semínek
- 2 lžíce kvalitního rostlinného oleje (řepkový, slunečnicový)
- 2 lžíce červeného vinného octa + nálev ze zelí na dochucení
- 2 lžíce javorového sirupu sůl podle potřeby
NA ZÁLIVKU
Příprava jídla
1 Rozehřejte nasucho pánev, vsypte dýňová semínka a opražte je, až začnou vonět a praskat. Pak semínka sesypte na talíř a odložte.
2 Na uvolněnou horkou pánev vlijte olivový olej, přidejte kadeřávkové listy a chvilku je opékejte, dokud nezavadnou, ale zůstanou ještě mírně křupavé. Pak obsah pánve přendejte na servírovací mísu, přidejte ostatní zeleninu a kysané zelí.
3 Smíchejte suroviny na zálivku a dochuťte ji nálevem ze zelí, podle potře- by osolte – vezměte v potaz slanost a kyselost zelí. Promíchejte zálivku se zeleninou. Navrch salátu přidejte natrhané kuřecí maso, posypte při- pravenými dýňovými i sezamovými semínky a podávejte.
Přidat komentář