Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Salát s lososem a opečeným pršutem
lososvy salat
ZDROJ: Pexels.com
sdílet:

Salát s lososem a opečeným pršutem

5/5 Počet hodnocení: 3
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4787 kcal
Bílkoviny 410 g
Sacharidy 102 g
Tuky 315 g
Vláknina 14 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tenhle salát vám dokonale vychází vstříc: spoustu věcí si můžete připravit předem, a pokud jste pozvali větší společnost, jen znásobíte množství přísad.

Suroviny

Hlavní
losos 4 filety
očištěné
jarní cibulka svazek
pokrájené
zelené listy řeřicha nebo salátová srdíčka
olivový olej 1 PL
prosciutto 6 plátků
kapary 2 PL
osušené
sůl
pepř
Na zálivku
majonéza 4 PL
ocet 1 PL
estragonový
estragon 1 PL
nasekaný
olivový olej 3 PL
cukr
sůl
pepř

Postup

1

Lososa položte v jedné vrstvě na dno misky vhodné do mikrovlnky. Osolte, opepřete, misku přetáhněte fólií a tu na několika místech propíchněte. Nastavte troubu na nejvyšší výkon. Po šesti až osmi minutách ryba krásně zkřehne.

2

Brambory rozpulte nebo pokrájejte  a deset až patnáct minut je vařte v osolené vodě. Poté je sceďte a nechte úplně oschnout. V misce smíchejte suroviny na zálivku a dochuťte ji.

3

V pánvi na lžíci olivového oleje postupně rychle osmahněte šunku, aby byla křupavá a zlatohnědá. Nechte na ubrouscích odsát přebytečný tuk.

4

Lososa rozdělte vidličkou a vložte do mísy s teplými bramborami a polovinou cibulky a kaparů. Promíchejte s dresinkem. Navršte na salátové lístky rozložené na míse, posypte zbylou cibulkou a kapary. Ozdobte křupavou šunkou.

Tip Apetitu:
Pokud nemáte estragonový ocet, klidně ho nahraďte bílým vinným, jen přidejte do zálivky víc estragonu. Bylinky můžete střídat – k rybě je výborný kopr, ale i tymián nebo majoránka.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/6

Komentáře

02.09.2007 13:39
Recept se nachází v č.6/05, str.28

Apetit magazín