0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Salát s lososem a opečeným pršutem

lososvy salat
ZDROJ: Pexels.com
sdílet:

Salát s lososem a opečeným pršutem

5 / 5. Počet hodnocení: 1
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4787 kcal
Bílkoviny 410 g
Sacharidy 102 g
Tuky 315 g
Vláknina 14 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tenhle salát vám dokonale vychází vstříc: spoustu věcí si můžete připravit předem, a pokud jste pozvali větší společnost, jen znásobíte množství přísad.

Suroviny

Hlavní
losos 4 filety
brambory nové 500 g
očištěné
jarní cibulka svazek
pokrájené
baby špenát 200 g
zelené listy řeřicha nebo salátová srdíčka
olivový olej 1 PL
prosciutto 6 plátků
kapary 2 PL
osušené
sůl
pepř
Na zálivku
majonéza 4 PL
ocet 1 PL
estragonový
estragon 1 PL
nasekaný
olivový olej 3 PL
cukr
sůl
pepř

Postup

1

Lososa položte v jedné vrstvě na dno misky vhodné do mikrovlnky. Osolte, opepřete, misku přetáhněte fólií a tu na několika místech propíchněte. Nastavte troubu na nejvyšší výkon. Po šesti až osmi minutách ryba krásně zkřehne.

2

Brambory rozpulte nebo pokrájejte  a deset až patnáct minut je vařte v osolené vodě. Poté je sceďte a nechte úplně oschnout. V misce smíchejte suroviny na zálivku a dochuťte ji.

3

V pánvi na lžíci olivového oleje postupně rychle osmahněte šunku, aby byla křupavá a zlatohnědá. Nechte na ubrouscích odsát přebytečný tuk.

4

Lososa rozdělte vidličkou a vložte do mísy s teplými bramborami a polovinou cibulky a kaparů. Promíchejte s dresinkem. Navršte na salátové lístky rozložené na míse, posypte zbylou cibulkou a kapary. Ozdobte křupavou šunkou.

Tip Apetitu:
Pokud nemáte estragonový ocet, klidně ho nahraďte bílým vinným, jen přidejte do zálivky víc estragonu. Bylinky můžete střídat – k rybě je výborný kopr, ale i tymián nebo majoránka.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/6

Komentáře

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
KVÍZ: Co všechno víte o kávě?
  • Kvízy

KVÍZ: Co všechno víte o kávě?

Káva patří nepochybně k nejoblíbenějším nápojům na světě. Nejen proto, že obsahuje kofein, který dodává tělu energii, ale i pro svou jedinečnou chuť. Káva se stala symbolem relaxu, odpočinku a příjemných chvil ve společnosti rodiny a přátel...

Obchod Apetit