
Salát s marinovaným melounem a mozzarellou
Bocconcini jsou malé kuličky mozzarelly, které jsou jako stvořené do salátů. Jemná smetanová chuť sýra si s melounem skvěle rozumí, bylinky dodají další chuťový rozměr a chilli zase správný říz.
Ingredience
- 1/2 melounu galia
- 1/2 melounu cantaloupe
- 250 g mozzarelly mini (nejlépe z buvolího mléka, tedy di bufala)
- pár snítek oregana, lístky otrhané
- 2 lžíce bílého balzamikového octa
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 červená chilli paprička, zbavená semínek a nakrájená nadrobno
- sůl
NA ZÁLIVKU
Příprava jídla
1 Pomocí vykrajovátka na melouny nebo hlubší lžičky vykrájejte z melounů kuličky o stejné velikosti, jako jsou mini mozzarelly. Spolu s kuličkami mozzarelly je promíchejte na servírovacím talíři.
2 Na zálivku v misce prošlehejte balzamikový ocet a olivový olej, vmíchejte chilli papričku a osolte. Zálivkou přelijte melounové a mozzarellové kuličky a nechte všechny suroviny dojít pokojové teploty (pokud byly vytažené z lednice). Ozdobte lístky oregana a podávejte.
Foto: Ant Duncan
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media
Přidat komentář