Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Salát s marinovaným melounem a mozzarellou

Bocconcini jsou malé kuličky mozzarelly, které jsou jako stvořené do salátů. Jemná smetanová chuť sýra si s melounem skvěle rozumí, bylinky dodají další chuťový rozměr a chilli zase správný říz.

Vydání: 2020/8
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
+ marinování
P
Salát Italská

Ingredience

    • 1/2 melounu galia
    • 1/2 melounu cantaloupe
    • 250 g mozzarelly mini (nejlépe z buvolího mléka, tedy di bufala)
    • pár snítek oregana, lístky otrhané

    NA ZÁLIVKU

    • 2 lžíce bílého balzamikového octa
    • 2 lžíce olivového oleje
    • 1 červená chilli paprička, zbavená semínek a nakrájená nadrobno
    • sůl

Příprava jídla

1 Pomocí vykrajovátka na melouny nebo hlubší lžičky vykrájejte z melounů kuličky o stejné velikosti, jako jsou mini mozzarelly. Spolu s kuličkami mozzarelly je promíchejte na servírovacím talíři.

2 Na zálivku v misce prošlehejte balzamikový ocet a olivový olej, vmíchejte chilli papričku a osolte. Zálivkou přelijte melounové a mozzarellové kuličky a nechte všechny suroviny dojít pokojové teploty (pokud byly vytažené z lednice). Ozdobte lístky oregana a podávejte.

Foto: Ant Duncan
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Tiramisu

Salát s fíky a sýrem Grana Padano

Chlebová placka s ořechy, hruškami a gorgonzolou

Pečené brambory se sýrem taleggio a tymiánem

Gnocchi s fazolemi fava, šunkou, ricottou a šalvějí

Přidat komentář