Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Salát s okurkou a tahini zálivkou

Salát s orientálním šmrcem. Neobvyklé koření posune i běžné ingredience jako je bílé zelí a okurka na úplně jinou úroveň!

Vydání: 2015/7
Autor:
Hodnocení:
2 (hlasy)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 30 minut
P
Salát

Ingredience

    • 70g sezamové pasty tahini
    • 80ml citronové šťávy
    • 2 lžíce panenského olivového oleje
    • 1 stroužek česneku, drcený
    • mořská sůl a čerstvě mletý pepř
    • 500g bílého zelí, nakrouhaného na tenké nudličky
    • 2 řapíky celeru, zbavené konců s lístky a nakrájené na tenké plátky
    • 1 polní okurka, oloupaná a nakrájená na kolečka
    • 1 salátová okurka, nakrájená na kolečka
    • 1 menší svazek petrželky, nakrájený nadrobno
    • 1/2 lžičky koření sumah (viz Něco navíc)

     

Příprava jídla

1 V misce smíchejte na zálivku pastu tahini, citronovou šťávu, olej a česnek s 1 lžící vody. Osolte a opepřete.

2 Těsně před podáváním v míse promíchejte nakrouhané bílé zelí, plátky řapíkatého celeru, obě okurky, nakrájenou petrželku a připravenou zálivku.

3 Přeneste do servírovací nádoby a posypte kořením sumah.

NĚCO NAVÍC

Sumah používá arabská a zakavkazská kuchyně. Má červenou barvu a typicky nakyslou chuť. Koupíte ho v obchodech s arabskými potravinami nebo přes internet, například na www. koreni.cz

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Salát z pekingského zelí

Salát z ředkve, hrášku & hrušek

Salát Coleslaw s parmazánem

Originální saláty 20x jinak

Přidat komentář