Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Salát s opečeným fenyklem, pomerančem a rozinkami

Pozor, spojení fenyklu a pomeranče je prudce návykové!

Vydání: 2019/2
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 6 osob
Doba přípravy: Do 20 minut
PT10M
Vaření 0:10
Salát

Ingredience

    • olivový olej podle potřeby
    • 2 velké bulvy fenyklu, rozdělené na čtvrtky a pak nakrájené na plátky silné asi 1/2 cm
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • 4 pomeranče
    • 100 g směsi salátových lístků
    • 400 g konzerva bílých fazolí cannellini, opláchnutých a okapaných
    • 100 g pekanových ořechů, opražených nasucho
    • 75 g zlatých rozinek, propláchnutých
    • malý svazek pažitky, nahrubo nasekané 

    NA DRESINK

    • 2 lžíce červeného vinného octa
    • 1 lžíce medu
    • 1 lžička mleté skořice
    • 1/2 lžičky kajenského pepře (lze vynechat)
    • 1 lžíce olivového oleje

Příprava jídla

1 Ve velké pánvi rozehřejte trochu oleje a opečte na něm na středním ohni plátky fenyklu, až změknou a začnou mírně zlátnout po stranách. Vyndejte z pánve, osolte a opepřete.

2 Všechny ingredience na dresink společ- ně vyšlehejte s 1 lžící vody a trochou soli a pepře.

3 Oloupejte pomeranče. Na špičce a spodku kůru seřízněte, aby plod stál. Pak ostrým nožem seřezávejte v pruzích kůru včetně bílé spodní části od vrchu pomeranče po spodek. Oloupaný pomeranč následně překrojte vodorovně na půl a nakrájejte na zhruba 1cm plátky.

4 Salátové lístky naaranžujte na velký talíř nebo mělkou mísu a posypte fazolemi, navrch rozložte pomeranč, pekanové ořechy a opečený fenykl. Posypte rozinkami a pažitkou a zakapejte dresinkem.

NĚCO NAVÍC
Pro veganskou verzi vyměňte med za javorový sirup.

Foto: Ant Duncan
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Kouřový lilek s pečenými paprikami a granátovým jablkem

Smažená treska s medovo-harissovou omáčkou

Marinované kuře s kešú, okurkou a sušenými višněmi

Dušené vepřové s meruňkami a tamarindem

REKLAMA

Přidat komentář