
Salát s pečeným kuřetem a jogurtovo-cibulovým dresinkem
Kombinace teplého kuřecího masa, grilovaného salátu a pikantního jogurtového dresinku je prostě neodolatelná!
Ingredience
- 100 g světlého pečiva, natrhaného na větší kousky
- 2 lžíce olivového oleje
- 1–2 lžičky lístků tymiánu
- sůl a čerstvě mletý pepř
- maso z 1/2 pečeného kuřete nebo ze 2 pečených prsou či stehen, natrhané
- 3 srdíčka salátu Little Gem, překrojená na půl
- 1 lžíce nasekané pažitky na posypání
- 1 nastrouhaná šalotka nebo 1/4 malé červené cibule
- 125 g smetanového jogurtu
- 1 lžíce sladového octa
NA DRESINK
Příprava jídla
1 Přísady na dresink smíchejte a nechte odležet, aby se chutě propojily.
2 Rozehřejte troubu na 180°C. Kousky pečiva pokapejte olivovým olejem, posypte tymiánem, osolte a opepřete a promíchejte, aby se důkladně obalily. Pak rozprostřete na plech v jedné vrstvě a dejte do trouby na 10–15 minut. V polovině pečení plech otočte, aby byly krutony rovnoměrně křupavé a zlaté, a přidejte na plech kuře, aby se v troubě prohřálo.
3 Rozpalte grilovací pánev a vložte na ni řeznou stranou dolů poloviny salátů a grilujte, až salátu naskáčou puchýřky a začne mírně vadnout. Vyndejte z pánve, rozložte na talíř s krutony a kuřetem. Pokapejte důkladně dresinkem, posypte pažitkou a podávejte.
Foto: Vinny Whiteman
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media
Přidat komentář