Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Salát s pečeným kuřetem a jogurtovo-cibulovým dresinkem

Kombinace teplého kuřecího masa, grilovaného salátu a pikantního jogurtového dresinku je prostě neodolatelná!

Vydání: 2019/7
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 2 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
PT25M
Pečení 0:25
Salát

Ingredience

    • 100 g světlého pečiva, natrhaného na větší kousky
    • 2 lžíce olivového oleje
    • 1–2 lžičky lístků tymiánu
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • maso z 1/2 pečeného kuřete nebo ze 2 pečených prsou či stehen, natrhané
    • 3 srdíčka salátu Little Gem, překrojená na půl
    • 1 lžíce nasekané pažitky na posypání

    NA DRESINK

    • 1 nastrouhaná šalotka nebo 1/4 malé červené cibule
    • 125 g smetanového jogurtu
    • 1 lžíce sladového octa

Příprava jídla

1 Přísady na dresink smíchejte a nechte odležet, aby se chutě propojily.

Rozehřejte troubu na 180°C. Kousky pečiva pokapejte olivovým olejem, posypte tymiánem, osolte a opepřete a promíchejte, aby se důkladně obalily. Pak rozprostřete na plech v jedné vrstvě a dejte do trouby na 10–15 minut. V polovině pečení plech otočte, aby byly krutony rovnoměrně křupavé a zlaté, a přidejte na plech kuře, aby se v troubě prohřálo.

3 Rozpalte grilovací pánev a vložte na ni řeznou stranou dolů poloviny salátů a grilujte, až salátu naskáčou puchýřky a začne mírně vadnout. Vyndejte z pánve, rozložte na talíř s krutony a kuřetem. Pokapejte důkladně dresinkem, posypte pažitkou a podávejte.

Foto: Vinny Whiteman
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Studená okurková polévka s jogurtem a koprem

Jehněčí v sezamovo-jogurtové marinádě

REKLAMA

Přidat komentář