Pro prosluněné dny si připravte salát s výraznou chutí pomerančů, kterou zjemní bílý jogurt.
Suroviny
4
ks
filet lososa menší, lze nahradit 2 většími filety
potočnice
100
g
lze nahradit rukolou
cizrna
400
g
slit, v konzervě
fenykl
1
ks
na tenké plátky
cibule červená
½
ks
na tenká kolečka
pomeranč
2
ks
150
ml
bílý jogurt
kopr
1
svazky
nasekaný
sůl
pepř
Postup
1
1 Lososa vařte v mikrovlnce zakrytého plastovou fólií na vysoký výkon 3-4 minuty. Odstraňte kůži a maso rozdělte na kousky. Přímo na talířích smíchejte lístky salátu, cizrnu, fenykl a cibuli.
2 Z 1 pomeranče nastrouhejte kůru, z obou pak vykrájejte filátka; 2 lžíce uniklé šťávy smíchejte s jogurtem, koprem, kůrou, solí a pepřem. Podávejte s rybou a dresinkem.
2 Z 1 pomeranče nastrouhejte kůru, z obou pak vykrájejte filátka; 2 lžíce uniklé šťávy smíchejte s jogurtem, koprem, kůrou, solí a pepřem. Podávejte s rybou a dresinkem.