Granátové jablko je do salátů jako stvořené, dodá jim parádní nakyslou chuť a rozehraje v nich barevný koncert. Dobře se kombinuje nejen s quinoou, ale také s bulgurem nebo kuskusem.
Suroviny
quinoa
300
g
vývar zeleninový
1
l
limetová šťáva
ze 2 limet
olivový olej extra panenský
8
PL
piniové oříšky
100
g
granátové jablko
2
ks
vyloupaná jadérka
šalotka
3
ks
na tenká kolečka
sušené meruňky
hrst
propláchnuté horkou vodou
máta
hrst
lístky, nasekané nahrubo
Postup
1
Uvařte quinou v zeleninovém vývaru podle návodu na obalu (trvá to asi 18 minut). Nechte vychladnout a pak načechrejte vidličkou.
2
Prošlehejte limetovou šťávu a olivový olej. Na suché pánvi opražte piniové oříšky dozlatova. Smíchejte je s quinoou, granátovými jadérky, šalotkou, meruňkami a bylinkami a přelijte připravenou zálivkou.
NĚCO NAVÍC
Do salátu můžete přidat třeba i natrhané grilované kuřecí maso nebo podélně rozpůlený rozpečený sýr s bílou plísní.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Půst vás nezaskočí!(10 receptů )
- Originální saláty 20x jinak(21 receptů )
- Quinoa známá neznámá: 14 ověřených receptů(14 receptů )
- Zamilujte si luštěniny(50 receptů )
- Měsíční flexitariánský jídelníček(31 receptů )
- Kam s granátovým jablkem? Možností je celá řada(12 receptů )
- 15 bezlepkových jídel, která připravíte z běžných surovin(15 receptů )