Salát s quinoou a granátovým jablkem

Salát s quinoou a granátovým jablkem

Hodnocení receptu
Průměr: 2.8 ()
Do 20 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3273 kcal
Bílkoviny 96 g
Cukr 314 g
Tuky 181 g
Vláknina 36 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Granátové jablko je do salátů jako stvořené, dodá jim parádní nakyslou chuť a rozehraje v nich barevný koncert. Dobře se kombinuje nejen s quinoou, ale také s bulgurem nebo kuskusem.

Suroviny

quinoa 300 g
vývar zeleninový 1 l
limetová šťáva
ze 2 limet
olivový olej extra panenský 8 PL
piniové oříšky 100 g
granátové jablko 2 ks
vyloupaná jadérka
šalotka 3 ks
na tenká kolečka
sušené meruňky hrst
propláchnuté horkou vodou
máta hrst
lístky, nasekané nahrubo

1 Uvařte quinou v zeleninovém vývaru podle návodu na obalu (trvá to asi 18 minut). Nechte vychladnout a pak načechrejte vidličkou.

2 Prošlehejte limetovou šťávu a olivový olej. Na suché pánvi opražte piniové oříšky dozlatova. Smíchejte je s quinoou, granátovými jadérky, šalotkou, meruňkami a bylinkami a přelijte připravenou zálivkou.

NĚCO NAVÍC
Do salátu můžete přidat třeba i natrhané grilované kuřecí maso nebo podélně rozpůlený rozpečený sýr s bílou plísní.

 

Apetit magazín

  • Tipy na víkend

PRÁVĚ TEĎ: Apetit piknik je tady! Oslavte s námi léto

Jupí, po týdnech příprav a nedočkavého těšení jsme se konečně dočkali. Je sobota 19. června 2021 a gastronomický svátek časopisu Apetit právě začíná. Sbalte košíky, vezměte celou rodinu a přijďte za námi do Grébovky. Od 10 hodin na vás čeká...
  • Tipy a triky

5 luxusních dezertů, které jsou přirozeně bezlepkové

Mlsejte světoznámé dezerty, které si bez obav vychutnají i ti, kteří lepek nesmějí nebo jim jednoduše nedělá dobře. Mandle, sladký sníh, smetana, ovoce a zmrzlina – už jen samotné ingredience znějí chutně. Seženete je jednoduše, vykouzlíte...
  • Suroviny

Kypřidla v kostce: kypřicí prášek vs. jedlá soda

U pečiva většinou chceme objem a nadýchanost, proto použítváme kypřidlo. Pomineme-li sílu kvasinek v droždí, existuje také možnost využít potravinářskou chemii. V čem se liší soda od kypřicího prášku a jak oba prostředky v těstě...
Komerční sdělení
  • Koktejl

Jak se blýsknout, když pořádáte narychlo svolanou akci?

Celkem neplánovaně jste se ocitli v roli hostitele a jste nervózní, jestli všechno klapne? Klid! Aby se u vás přátelé cítili příjemně, pokliďte, ale samozřejmě s mírou. Setřete z poliček a stolu prach, prožeňte podlahu vysavačem, odkliďte z...

Obchod Apetit