Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Salát s quinoou a granátovým jablkem

Salát s quinoou a granátovým jablkem

4.2/5 Počet hodnocení: 21
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3273 kcal
Bílkoviny 96 g
Sacharidy 314 g
Tuky 181 g
Vláknina 36 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Granátové jablko je do salátů jako stvořené, dodá jim parádní nakyslou chuť a rozehraje v nich barevný koncert. Dobře se kombinuje nejen s quinoou, ale také s bulgurem nebo kuskusem.

Suroviny

quinoa 300 g
vývar zeleninový 1 l
limetová šťáva
ze 2 limet
olivový olej extra panenský 8 PL
piniové oříšky 100 g
vyloupaná jadérka
na tenká kolečka
sušené meruňky hrst
propláchnuté horkou vodou
máta hrst
lístky, nasekané nahrubo

Postup

1

Uvařte quinou v zeleninovém vývaru podle návodu na obalu (trvá to asi 18 minut). Nechte vychladnout a pak načechrejte vidličkou.

2

Prošlehejte limetovou šťávu a olivový olej. Na suché pánvi opražte piniové oříšky dozlatova. Smíchejte je s quinoou, granátovými jadérky, šalotkou, meruňkami a bylinkami a přelijte připravenou zálivkou.

NĚCO NAVÍC
Do salátu můžete přidat třeba i natrhané grilované kuřecí maso nebo podélně rozpůlený rozpečený sýr s bílou plísní.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/12

Apetit magazín