Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Salát s řeřichou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Salát s řeřichou

4.4/5 Počet hodnocení: 7
Do 20 minut Velmi snadné 6-8

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1976 kcal
Bílkoviny 20 g
Sacharidy 37 g
Tuky 170 g
Vláknina 23 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tenhle krásně zelený, pikantní salát je skvělý k masu i těstovinám.

Související recepty

Suroviny

římský salát 1 ks
polníček 1 bal
řeřicha 1 hrnek
jarní
oloupaná a nakrájená na kolečka
Na mátový dresink
máta ½ hrnku
lístky, nasekané
jarní cibulka 4 ks
nasekaná
česnek 1 stroužek
hořčice dijonská 1 PL
olivový olej 180 ml
vinný ocet bílý 1 PL
sůl mořská
pepř mletý

Postup

1

Připravte dresink: do robotu dejte mátu, cibulku, česnek, citronovou šťávu a hořčici a zapněte ho. Postupně přilévejte olej a ocet, aby se všechno dobře spojilo. Na závěr přidejte sůl a pepř. Hotovou zálivku dejte do nádoby, ve které ji chcete podávat, a nechte chvíli uležet.

2

Všechny druhy salátu omyjte, smíchejte s okurkou a servírujte spolu s dresinkem.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/5

Apetit magazín

Anglikánci: Elegantní cukroví s křupavými mandlemi
  • Zajímavosti

Anglikánci: Elegantní cukroví s křupavými mandlemi

Anglikánci, tedy pusinky na oplatce, patří mezi tradiční vánoční cukroví, jehož kořeny sahají až do období 1. Československé republiky. Tento druh cukroví byl oblíbený nejen díky své jednoduchosti, ale také díky elegantnímu vzhledu a...