Tenhle krásně zelený, pikantní salát je skvělý k masu i těstovinám.
Suroviny
římský salát
1
ks
polníček
1
bal
řeřicha
1
hrnek
jarní
okurka
1
ks
oloupaná a nakrájená na kolečka
Na mátový dresink
máta
½
hrnku
lístky, nasekané
jarní cibulka
4
ks
nasekaná
česnek
1
stroužek
citronová šťáva
1
PL
hořčice dijonská
1
PL
olivový olej
180
ml
vinný ocet bílý
1
PL
sůl mořská
pepř mletý
Postup
1
Připravte dresink: do robotu dejte mátu, cibulku, česnek, citronovou šťávu a hořčici a zapněte ho. Postupně přilévejte olej a ocet, aby se všechno dobře spojilo. Na závěr přidejte sůl a pepř. Hotovou zálivku dejte do nádoby, ve které ji chcete podávat, a nechte chvíli uležet.
2
Všechny druhy salátu omyjte, smíchejte s okurkou a servírujte spolu s dresinkem.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Jarní menu z jednoho stolu(6 receptů )
- Lehké saláty: 45 nejlepších ověřených receptů(45 receptů )