Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Salát s řeřichou
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.4/5 Počet hodnocení: 7
Do 20 minut Velmi snadné 6-8

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1976 kcal
Bílkoviny 20 g
Sacharidy 37 g
Tuky 170 g
Vláknina 23 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tenhle krásně zelený, pikantní salát je skvělý k masu i těstovinám.

Suroviny

římský salát 1 ks
polníček 1 bal
řeřicha 1 hrnek
jarní
oloupaná a nakrájená na kolečka
Na mátový dresink
máta ½ hrnku
lístky, nasekané
jarní cibulka 4 ks
nasekaná
česnek 1 stroužek
hořčice dijonská 1 PL
olivový olej 180 ml
vinný ocet bílý 1 PL
sůl mořská
pepř mletý

Postup

1

Připravte dresink: do robotu dejte mátu, cibulku, česnek, citronovou šťávu a hořčici a zapněte ho. Postupně přilévejte olej a ocet, aby se všechno dobře spojilo. Na závěr přidejte sůl a pepř. Hotovou zálivku dejte do nádoby, ve které ji chcete podávat, a nechte chvíli uležet.

2

Všechny druhy salátu omyjte, smíchejte s okurkou a servírujte spolu s dresinkem.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/5

Apetit magazín