0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Salát s řeřichou

Salát s řeřichou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Salát s řeřichou

4.2 / 5. Počet hodnocení: 5
Do 20 minut Velmi snadné 6-8

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1976 kcal
Bílkoviny 20 g
Sacharidy 37 g
Tuky 170 g
Vláknina 23 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tenhle krásně zelený, pikantní salát je skvělý k masu i těstovinám.

Suroviny

římský salát 1 ks
polníček 1 bal
řeřicha 1 hrnek
jarní
okurka 1 ks
oloupaná a nakrájená na kolečka
Na mátový dresink
máta 0.5 hrnku
lístky, nasekané
jarní cibulka 4 ks
nasekaná
česnek 1 stroužek
citronová štáva 1 PL
hořčice dijonská 1 PL
olivový olej 180 ml
vinný ocet bílý 1 PL
sůl mořská
pepř mletý

1 Připravte dresink: do robotu dejte mátu, cibulku, česnek, citronovou šťávu a hořčici a zapněte ho. Postupně přilévejte olej a ocet, aby se všechno dobře spojilo. Na závěr přidejte sůl a pepř. Hotovou zálivku dejte do nádoby, ve které ji chcete podávat, a nechte chvíli uležet.

2 Všechny druhy salátu omyjte, smíchejte s okurkou a servírujte spolu s dresinkem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/5

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je jádro domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp
  • Tipy a triky

Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp

Pomůžeme vám zahnat vzpomínku na nepopulární nákyp ze školní jídelny. Rýžový nákyp podle našeho návodu je krásně vláčný a nadýchaný. Zkrátka takový, že ho klidně můžete servírovat jako dezert, když přijde návštěva. ...

Obchod Apetit