Uzený losos udělá z obyčejného salátu skvělou večeři nebo rychlý a lehký oběd. Je plný zeleniny a sytící pocit dodají také vařená vejce. Zálivku můžete použít už hotovou, nebo si ji připravte podle našeho receptu. Salát s uzeným lososem a vejcem je bezva letní jídlo plné vitamínů.
Suroviny
Postup
Vejce v rendlíku zalijte vodou tak, aby byla ponořená, přiveďte k varu. Vařte přesně 6 minut, slijte, zchlaďte studenou vodou a oloupejte.
Salátové lístky rozdělte do misek, posypte kousky lososa, kapary a krutony. Podle chuti osolte, opepřete, přidejte vejce rozkrojená na čtvrtiny a zakapejte dresinkem.
NĚCO NAVÍC: Na dresink prošlehejte dohusta 2 lžíce olivového oleje, malý prolisovaný stroužek česneku, lžičku worcesterské omáčky, lžíci majonézy a lžíci vinného octa, sůl a pepř. Můžete přidat též 1–2 nasekaná filátka z ančovičky.