Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Salát s uzeným lososem a vejcem
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.7/5 Počet hodnocení: 20
Do 20 minut Velmi snadné 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1045 kcal
Bílkoviny 64 g
Sacharidy 35 g
Tuky 69 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Uzený losos udělá z obyčejného salátu skvělou večeři nebo rychlý a lehký oběd. Je plný zeleniny a sytící pocit dodají také vařená vejce. Zálivku můžete použít už hotovou, nebo si ji připravte podle našeho receptu. Salát s uzeným lososem a vejcem je bezva letní jídlo plné vitamínů.

Suroviny

vejce 2 ks
little gem salát 2 ks
listy rozdělené, oprané a osušené
natrhaný na kousky
kapary 2 ČL
hotové nebo čerstvě opečené
dresink 3 PL
Caesar hotový
sůl
na dochucení
pepř
na dochucení

Postup

1

Vejce v rendlíku zalijte vodou tak, aby byla ponořená, přiveďte k varu. Vařte přesně 6 minut, slijte, zchlaďte studenou vodou a oloupejte.

2

Salátové lístky rozdělte do misek, posypte kousky lososa, kapary a krutony. Podle chuti osolte, opepřete, přidejte vejce rozkrojená na čtvrtiny a zakapejte dresinkem.

NĚCO NAVÍC: Na dresink prošlehejte dohusta 2 lžíce olivového oleje, malý prolisovaný stroužek česneku, lžičku worcesterské omáčky, lžíci majonézy a lžíci vinného octa, sůl a pepř. Můžete přidat též 1–2 nasekaná filátka z ančovičky.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/6

Apetit magazín