Salát s vejci, slaninou a fazolkami, který není příliš kalorický, přesto zasytí celou rodinu. Místo slaniny můžete použít kousky pečeného kuřete z předešlého dne nebo tuňáka v konzervě.
Postup
Předehřejte troubu na 180 °C. Položte ciabattu a slaninu na plech, pokapejte olivovým olejem a osolte.
Pečte 15 minut, v polovině otočte, aby chléb byl zlatý a křupavý a slanina propečená.
Vejce vložte do hrnce se studenou vodou, přiveďte k varu a poté vařte 6 minut.
Na poslední 3 minuty přidejte fazolky, poté slijte.
Fazolky nechte okapat, vejce oloupejte a nakrájejte na čtvrtiny.
Do velké mísy natrhejte listy salátu, přidejte jarní cibulky, fazolky a krutony z ciabatty.
Smíchejte ingredience na dresink, ochuťte a promíchejte se salátem. Na vrch dejte vejce a slaninu, poté servírujte.
Recept i fotografie převzaty z BBC Good Food.