Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Salát s vejci, slaninou a fazolkami
ZDROJ: Immediate Media
sdílet:
4.8/5 Počet hodnocení: 4
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1484 kcal
Bílkoviny 76 g
Sacharidy 100 g
Tuky 88 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Salát s vejci, slaninou a fazolkami, který není příliš kalorický, přesto zasytí celou rodinu. Místo slaniny můžete použít kousky pečeného kuřete z předešlého dne nebo tuňáka v konzervě.

Související recepty

Suroviny

nakrájená na kousky o velikosti sousta
slanina 4 plátky
olivový olej 1 PL
vejce 4 ks
fazolky zelené 100 g
mražené
římský salát 1 ks
jarní cibulka 3 ks
na plátky
Na dresink
vinný ocet bílý 1 PL
olivový olej 3 PL
hořčice hrubozrnná 1 ČL
sůl
pepř

Postup

1

Předehřejte troubu na 180 °C. Položte ciabattu a slaninu na plech, pokapejte olivovým olejem a osolte.

2

Pečte 15 minut, v polovině otočte, aby chléb byl zlatý a křupavý a slanina propečená.

3

Vejce vložte do hrnce se studenou vodou, přiveďte k varu a poté vařte 6 minut.

4

Na poslední 3 minuty přidejte fazolky, poté slijte.

5

Fazolky nechte okapat, vejce oloupejte a nakrájejte na čtvrtiny.

6

Do velké mísy natrhejte listy salátu, přidejte jarní cibulky, fazolky a krutony z ciabatty.

7

Smíchejte ingredience na dresink, ochuťte a promíchejte se salátem. Na vrch dejte vejce a slaninu, poté servírujte.

Recept i fotografie převzaty z BBC Good Food.

Související články

Apetit magazín