Suroviny
cottage
1
bal
červená řepa
500
g
čerstvá
česnek
1
olivový olej
4
PL
Luccese
med
2
PL
Marlene
vinný ocet bílý
4
PL
čerstvý, Acentino
tymián
čerstvý
sůl
mořská, v mlýnku Kania
pepř
v mlýnku Kania
rukola
2
čerstvá
máta
čerstvá
z půlky citronu
Grana Padano
Postup
1
Červenou řepu oloupeme a uvaříme spolu s 1 stroužkem česneku a svazkem tymiánu v osolené vodě doměkka.
2
Potom ji nakrájíme na malé kostičky a přendáme do mísy.
3
Přidáme 4 lžíce olivového oleje, 2 lžíce medu, 4 lžíce červeného vinného octa a lžíci nasekaného tymiánu. Ochutíme mořskou solí a černým mletým pepřem. Chvíli necháme odstát.
4
Ve druhé míse smícháme rukolu s mátou natrhanou na kousky a ochutíme solí, pepřem a šťávou z poloviny citronu. Zlehka promícháme.
5
Servírování
Na mělký talíř naložíme kolem dokola čerstvou červenou řepu, do středu dáme ochucenou rukolu a na vrch sýr Cottage. Na závěr posypeme hoblinami sýra Grana Padano. Tip Marinovaná červená řepa vydrží v chladničce až několik dní.
Foto ilustrační, zdroj: Commons.Wikimedia.org