0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Salát z červené řepy se sýrem Cottage

Salát z červené řepy se sýrem Cottage

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1142 kcal
Bílkoviny 32 g
Sacharidy 108 g
Tuky 59 g
Vláknina 21 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

cottage 1 bal
čerstvá
česnek 1
olivový olej 4 PL
Luccese
med 2 PL
Marlene
vinný ocet bílý 4 PL
čerstvý, Acentino
tymián
čerstvý
sůl
mořská, v mlýnku Kania
pepř
v mlýnku Kania
čerstvá
máta
čerstvá
citronová šťáva
z půlky citronu
Grana Padano

Postup

1

Červenou řepu oloupeme a uvaříme spolu s 1 stroužkem česneku a svazkem tymiánu v osolené vodě doměkka.

2

Potom ji nakrájíme na malé kostičky a přendáme do mísy.

3

Přidáme 4 lžíce olivového oleje, 2 lžíce medu, 4 lžíce červeného vinného octa a lžíci nasekaného tymiánu. Ochutíme mořskou solí a černým mletým pepřem. Chvíli necháme odstát.

4

Ve druhé míse smícháme rukolu s mátou natrhanou na kousky a ochutíme solí, pepřem a šťávou z poloviny citronu. Zlehka promícháme.

5

Servírování
Na mělký talíř naložíme kolem dokola čerstvou červenou řepu, do středu dáme ochucenou rukolu a na vrch sýr Cottage. Na závěr posypeme hoblinami sýra Grana Padano. Tip Marinovaná červená řepa vydrží v chladničce až několik dní.

Foto ilustrační, zdroj: Commons.Wikimedia.org

 
Autor: xfabj05

Apetit magazín

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout
  • Tipy a triky

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout

Olivovému oleji se připisují skvělé účinky jako dlouhověkost a zdraví. Je nedílnou součástí středomořské stravy, oblíbený je však po celém světě. Jaký typ olivového oleje si pořídit na salát, s kterým vařit a co znamenají názvy na etiketách...
5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč