Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Salát z grilované čekanky se zálivkou s misem

Salát z grilované čekanky se zálivkou s misem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Salát z grilované čekanky se zálivkou s misem

5/5 Počet hodnocení: 1
Do hodiny Velmi snadné Pro 4–6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1861 kcal
Bílkoviny 49 g
Sacharidy 50 g
Tuky 153 g
Vláknina 15 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Ani v zimě nemusíte rezignovat na chutné a pestré saláty. Jediné podstatné rozdíly oproti létu spočívají v tom, že potřebujeme zahřát, a nikoli ochladit: saláty proto musí nasytit a teplá složka je v nich nezbytná nutnost. 

Suroviny

čekanka 3 ks
nebo 2 menší kulaté hlávky čekanky radicchio, podélně rozčtvrcené či nakrájené na klínky
olivový olej panenský 3 PL
sůl vločková ½ ČL
s okrájenou slupkou až na dužinu a nakrájený na kolečka
vejce 3 ks
naměkko (jako my) či nahniličku (viz Něco navíc), oloupaná a nakrájená na půlky nebo čtvrtky
lískové oříšky 3 hrsti
nasucho opražené a zbavené slupiček
Na zálivku
ze 2–3 citronů
olivový olej 3 PL
konopné semínko 2 PL
loupané
bílá (světlá)
česnek 1 stroužek
nasekaný nahrubo
pažitka 1 PL
nasekaná nadrobno, lze nahradit zelenou částí jarní cibulky + další na ozdobení
pepř ½ ČL
čerstvě mletý

Na zálivku rozmixujte ve vhodném mixéru či jiném přístroji všechny suroviny až po cukr dokrémova. Postupně přilévejte 1–2 lžíce studené vody, abyste dosáhli požadované konzistence. Přelijte do misky a vmíchejte pažitku či jarní cibulku a pepř.

2 Kontaktní gril či grilovací pánev rozehřejte na střední až silnou teplotu. Řezné strany čekanky rovnoměrně potřete olejem a osolte. Grilujte zhruba 2 minuty z každé strany, aby okraje zkřupavěly a byly mírně ožehnuté. Čekanku přeneste na servírovací talíř. Poklaďte ji kolečky pomeranče a rozkrájenými vejci. Pokrop- te zálivkou a posypte oříšky a případně i další pažitkou či jarní cibulkou.

NĚCO NAVÍC
V rendlíku přiveďte k varu vodu, zmírněte oheň, vložte vejce, aby měla kolem sebe prostor, a vařte cca 5 minut (naměkko), 7–8 minut (nahniličku).

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/2

Apetit magazín

AD
V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro
  • Tipy na víkend

V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro

Staňte se hostem Hotelu Thermal v Karlových Varech a ponořte se do kulinářského ráje, kde se spojuje to nejlepší z tradiční české kuchyně s lahůdkami mezinárodní gastronomie. Objevte místní kulinářské tajemství v hotelové restauraci s...
Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Edice Apetit se rozrůstá o další novinku. Línou kuchařku jsme ušili na míru všem, kteří rádi dobře jedí, ale nemají čas nebo chuť trávit v kuchyni dlouhé hodiny. Kniha je plná receptů, které pravděpodobně znáte. My jsme je ale zjednodušili...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč