Ani v zimě nemusíte rezignovat na chutné a pestré saláty. Jediné podstatné rozdíly oproti létu spočívají v tom, že potřebujeme zahřát, a nikoli ochladit: saláty proto musí nasytit a teplá složka je v nich nezbytná nutnost.
Suroviny
Pro 4–6 osob
Suroviny
Pro 4–6 osob
Na zálivku
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu Zkopírováno
Chybí vám suroviny?
Další recepty nížeNutriční hodnoty
Na recept
- Energie 1861 kcal
- Bílkoviny 49 g
- Sacharidy 50 g
- Tuky 153 g
Postup přípravy
Autor: redakce Apetitu, z vydání Apetit 2020/2
Přidat hodnocení
Hodnocení
5,0/5Vytisknout
Sdílet

Recept je z vydání:
Apetit 2020/2
V únorovém Apetitu jsme se vydali na hory. Připravili jsme vám ochutnávku receptů z alpských sjezdovek od Německa přes Rakousko, Švýcarsko a Francii až po Itálii a v Krkonoších jsme navštívili jeden z nejvýše položených pivovarů u nás. Zimní náladu jsme si zachovali i v nedělním menu, které se nese v duchu rozmařilého masopustního hodování. Do učení nás tentokrát vzal šéfkuchař Vinohradského parlamentu, Jan Pípal, a podělil se s námi o recept na nevšední plněné knedlíky s koprovou omáčkou. Odlehčit vydatná jídla nám pomohou recepty na saláty ze zimní zeleniny. Svátek zamilovaných oslavíme vylepšenou verzí nesmrtelného poháru Horká láska. Apetit, napsáno s chutí.