Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Salát z kapustiček & jablek a celerová kaše

V salátu hrají prim kapustičky, kyselost a šťavnatost dodají jablka a brusinky a sladkou korunou jsou rubínová zrnka granátového jablka. Luxusní celerové kaše zase překvapí svou jemnou chutí.

Vydání: 2016/12
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
PT20M
Vaření 0:20
Salát

Ingredience

    SALÁT Z KAPUSTIČEK & JABLEK

    • 350g pěkných růžičkových kapustiček
    • 1 velké červené jablko, nakrájené na čtvrtky a zbavené jádřince
    • 1–2 lžičky citronové šťávy
    • 1 lžíce vyloupaných jadérek z granátového jablka (jak na ně viz str. 44)
    • 1 lžíce nedoslazovaných sušených brusinek, nasekaných nahrubo

    Na zálivku

    • kůra a šťáva z 1/2 citronu
    • 1 lžíce hrubozrnné hořčice
    • 6 lžic panenského olivového oleje 
    • 1 lžička medu
    • 1/2 stroužku česneku, drcená
    • mořská sůl a čerstvě mletý pepř 
       

    CELEROVÁ KAŠE

    • 1kg bulvového celeru
    • 50g másla
    • 50g strouhaného parmazánu mořská sůl a čerstvě mletý pepř 

Příprava jídla

SALÁT Z KAPUSTIČEK & JABLEK

1 Přísady na zálivku dejte do skleničky se šroubovacím víčkem, protřepejte a dejte do chladu až do doby podávání.

2 Kapustičky rozeberte na jednostivé lístky nebo nakrájejte ostrým nožem na tenké plátky. Dejte je do cedníku a prolijte vroucí vodou. Klínky jablka nakrájejte napříč také na plátky. Jablko smíchejte s citronovou šťávou, aby nezhnědlo, a potom s kapustičkami.

3 Těsně před podáváním znovu protřepte zálivku a promíchejte ji se salátem. Podle potřeby dosolte. Podávejte posypané granátovými zrnky a brusinkami. 

 

CELEROVÁ KAŠE

1 Celer oloupejte, pokrájejte na kostky a v hrnci podlijte trochou vody. Těsně přiklopte a nechte vařit v páře 15–20 minut nebo úplně doměkka. Kdyby se voda vyvařila příliš brzo, přilijte další. Potom sceďte, přidejte máslo a parmazán, osolte, opepřete a rozšťouchejte nahrubo na kaši. Podávejte horké. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Krevetový koktejl s křenovým krémem

Pórková polévka s petrželkou a krutony

Mořský vlk s nádivkou s brusinkami a mandlemi

Nepečený cheesecake se sirupem z granátových jablek

Barevné a svěží stědrovečerní menu

40 receptů bez masa nejen pro vegetariány

Královna zimních záhonů

REKLAMA

Přidat komentář