0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Zeleninový salát s kuskusem

Zeleninový salát s kuskusem

4.3 / 5. Počet hodnocení: 10
Více než hodinu Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 940 kcal
Bílkoviny 31 g
Sacharidy 182 g
Tuky 3 g
Vláknina 50 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zapečený pastinák, mrkev, cuketa, lilek a paprika. Smíchejte s kuskusem, čerstvou zeleninou a dochuťte bylinkami.

Suroviny

pastinák 2 ks
mrkev 750 g
cuketa 1 ks
lilek 1 ks
paprika červená 1 ks
jarní cibulka 2 ks
sůl
tymián
petržel
olivový olej
extra virgin
kuskus 1 bal
rozinky hrst
kapary 2 ČL
dýňová semínka
slunečnicová semínka
rajčata cherry 250 g
ředkvičky hrst
nakrájené

Postup

1

Na menší kostky pokrájejte 2 pastináky, 750 g bio mrkve, 1 malou cuketu, 1 malý lilek, 1 červenou papriku a 2 jarní cibulky.

2

Dejte do pekáčku, osolte, okořeňte nasekanými čerstvými bylinkami (tymián, petržel), pokapejte extra virgin olivovým olejem.

3

Pečte při 150 stupních doměkka; trvá to asi 40 minut. Průběžně kontrolujte, případně podlévejte vodou.

4

Mezitím připravte podle návodu na obalu 1 balení kuskusu (může být celozrnný).

5

Hotový kuskus osmahněte na nepřilnavé pánvi na 2 lžících extra virgin olivového oleje – kuskus bude příjemně křupavý.

6

Do velké mísy nakrájejte 2 jarní cibulky, přidejte hrst rozinek, 2 lžičky kaparů, po hrsti loupaných dýňových a slunečnicových semínek, 250 g cherry rajčátek a hrst nakrájených ředkviček.

7

Vmíchejte osmahnutý kuskus a pečenou zeleninu i s uvolněnou šťávou. Zamíchejte a případně dochuťte bylinkami. Můžeme podávat teplé i studené.

TIP Příště můžete přidat tofu či kuřecí maso.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/4

Apetit magazín

KVÍZ: Co všechno víte o kávě?
  • Kvízy

KVÍZ: Co všechno víte o kávě?

Káva patří nepochybně k nejoblíbenějším nápojům na světě. Nejen proto, že obsahuje kofein, který dodává tělu energii, ale i pro svou jedinečnou chuť. Káva se stala symbolem relaxu, odpočinku a příjemných chvil ve společnosti rodiny a přátel...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Naučte se brynzové halušky
  • Tipy a triky

Naučte se brynzové halušky

Brynzové halušky jsou tradičním slovenským jídlem, ale v oblibě je máme i u nás v Čechách. Na jejich přípravě není nic těžkého, s naším postupem je zvládnete lehce. Mezi hlavní ingredience patří brynza a slanina, kombinace, která vaše...

Obchod Apetit