Recept na jednoduchou bezmasou večeři je z knihy BioAbecedář Hanky Zemanové.
Suroviny
kuskus
200
g
brusinky
50
g
sušené
kozí sýr
100
g
na kostičky
vlašské ořechy
50
g
piniové oříšky
Na zálivku
med
2
PL
citronová šťáva
2
PL
olivový olej panenský
5
PL
sůl
a čerstvě mletý pepř
Na dokončení
baby špenát
50
g
či jiné zelené lístky
olej
1
PL
ocet
1
PL
Postup
1
Celozrnný kuskus zalijte 400 ml vroucí vody a nechte pár minut povařit (bílý kuskus se pouze zalévá vodou, celozrnný je lepší pro snadnější stravitelnost nechat projít varem). Nechte ho vychladnout. Prošlehejte přísady na zálivku. Opražte v nepřilnavé pánvi nasucho ořechy dozlatova; trvá to asi dvě minuty. Zálivku smíchejte s vychladlým kuskusem, ořechy, kozím sýrem a brusinkami. Uložte do podávání do lednice.
2
Před podáváním ochuťte omyté a osušené zelené lístky olejem a umeoctem, popřípadě citronovou šťávou a solí, a opatrně přimíchejte do ochuceného kuskusu.
TIPY & TRIKY