Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Salát z kuskusu s kozím sýrem a brusinkami

Salát z kuskusu s kozím sýrem a brusinkami

3.9/5 Počet hodnocení: 39
Do hodiny Velmi snadné 3-4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2201 kcal
Bílkoviny 59 g
Sacharidy 177 g
Tuky 140 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Recept na jednoduchou bezmasou večeři je z knihy BioAbecedář Hanky Zemanové.

Související recepty

Suroviny

kuskus 200 g
sušené
na kostičky
piniové oříšky
Na zálivku
med 2 PL
olivový olej panenský 5 PL
sůl
a čerstvě mletý pepř
Na dokončení
či jiné zelené lístky
olej 1 PL
ocet 1 PL

Postup

1

Celozrnný kuskus zalijte 400 ml vroucí vody a nechte pár minut povařit (bílý kuskus se pouze zalévá vodou, celozrnný je lepší pro snadnější stravitelnost nechat projít varem). Nechte ho vychladnout. Prošlehejte přísady na zálivku. Opražte v nepřilnavé pánvi nasucho ořechy dozlatova; trvá to asi dvě minuty. Zálivku smíchejte s vychladlým kuskusem, ořechy, kozím sýrem a brusinkami. Uložte do podávání do lednice.

2

Před podáváním ochuťte omyté a osušené zelené lístky olejem a umeoctem, popřípadě citronovou šťávou a solí, a opatrně přimíchejte do ochuceného kuskusu.

TIPY & TRIKY

Kuskus, brusinky i sýr koupíte v prodejnách zdravé výživy. Avokádový olej na www.avokadovyolej.cz V zimě použijte místo špenátu nebo rukoly čerstvý polníček.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/10

Apetit magazín

Jak vyškvařit sádlo: Krok za krokem k lahodným škvarkům
  • Tipy a triky

Jak vyškvařit sádlo: Krok za krokem k lahodným škvarkům

Škvarky, které křupnou při každém soustu, a sádlo, které dodá poctivou chuť každému receptu, zvládnete připravit i vy doma. Stačí jen dodržet náš jednoduchý postup krok za krokem a výsledek vás určitě nadchne – ať už je namažete na chleba,...