Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Salát z pánve
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.9/5 Počet hodnocení: 7
Do hodiny Velmi snadné 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 879 kcal
Bílkoviny 57 g
Sacharidy 71 g
Tuky 35 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Lehké, ale sytivé! Výtečná je i verze s krůtími prsíčky.

Související recepty

Suroviny

malé
řapíkatý celer 2
řapíky, šikmo nakrájené
nakrájená na kousky
okurka ¼ ks
nakrájená na kousky
jarní cibulka 2 ks
nakrájená na jemné plátky
bez kůže, cca 300 g
pepř 1 ČL
čerstvě mletý
olivový olej 1 PL
dresink 4 PL
italský
sůl mořská

Postup

1
Ve větším hrnci uveďte do varu osolenou vodu, vsypte do ní rozpůlené brambory a vařte je osm až deset minut. Slijte. Ostatní nakrájenou zeleninu promíchejte v servírovací míse.
2
Kuřecí prsíčka nakrájejte na proužky a poprašte je solí a pepřem. Na těžké pánvi nebo woku rozpalte olej, vsypte maso a za stálého míchání ho opékejte asi čtyři až šest minut. Potom jeden kousek překrojte, abyste zjistili, jestli není uvnitř ještě růžový – pokud ano, opékejte další minutu.
3
K masu vsypte brambory, zamíchejte, prohřejte a přelijte dresinkem – pozor, bude syčet a možná i prskat. Obsah pánve vsypte do mísy k zelenině, promíchejte a hned podávejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/2

Komentáře

31.08.2007 10:06
Recept se nachází v č.2/05, str.14
23.02.2009 18:52
Právě jsme si pošmákli na výborné večeři. Trošku jsem recept pozměnila a opravdu doporučuji. Brambory jsem upekla i se šlupkou na pečícím papíře v troubě a k masu jsem tak na dvě minutky přihodila lehce osmahnout i celer a papriku. Přidala jsem na plátky dva stroužky česneku a dresing už ani nebyl potřeba... Opravdu moc dobré a to celer zrovna v lásce nemám... :-)

Apetit magazín