Salát z pánve

Salát z pánve

4 / 5. Počet hodnocení: 1
Do 30 minut 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 709 kcal
Bílkoviny 56 g
Sacharidy 65 g
Tuky 17 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Lehké, ale sytivé! Výtečná je i verze s krůtími prsíčky.

Suroviny

brambory 200 g
malé
Řapíkatý celer 2 ks
šikmo nakrájené
paprika červená 1 ks
nakrájená na kousky
okurka 1 ks
nakrájená na kousky
jarní cibulka 2 ks
nakrájená na jemné plátky
kuřecí prsa 2 ks
bez kůže, cca 300 g
pepř 1 ČL
mletý, černý
olivový olej 1 PL
4 PL
italský dresink Hellman\'s
1. Ve větším hrnci uveďte do varu osolenou vodu, vsypte do ní rozpůlené brambory a vařte je osm až deset minut. Slijte. Ostatní nakrájenou zeleninu promíchejte v servírovací míse.

2. Kuřecí prsíčka nakrájejte na proužky a poprašte je solí a pepřem. Na těžké pánvi nebo woku rozpalte olej, vsypte maso a za stálého míchání ho opékejte asi čtyři až šest minut. Potom jeden kousek překrojte, abyste zjistili, jestli není uvnitř ještě růžový – pokud ano, opékejte další minutu.

3. K masu vsypte brambory, zamíchejte, prohřejte a přelijte dresinkem – pozor, bude syčet a možná i prskat. Obsah pánve vsypte do mísy k zelenině, promíchejte a hned podávejte.

Komentáře

Anonym

Právě jsme si pošmákli na výborné večeři. Trošku jsem recept pozměnila a opravdu doporučuji. Brambory jsem upekla i se šlupkou na pečícím papíře v troubě a k masu jsem tak na dvě minutky přihodila lehce osmahnout i celer a papriku. Přidala jsem na plátky dva stroužky česneku a dresing už ani nebyl potřeba... Opravdu moc dobré a to celer zrovna v lásce nemám... :-)

Apetit magazín

5 triků na dokonalý domácí hamburger
  • Jak na to

5 triků na dokonalý domácí hamburger

Upéct mleté maso, aby bylo šťavnaté a plné chutí, není zas tak složité. Pro dokonalý požitek z domácího burgeru je třeba držet se několika pravidel. Připravili jsme pro vás 5 tipů zaručujících ...
 Chobotnice a oliheň: Pochutnejte si na plodech moře
  • Zajímavosti

Chobotnice a oliheň: Pochutnejte si na plodech moře

Moře ukrývá spoustu živočichů, na kterých si naše mlsné jazýčky rádi pochutnávají – obzvlášť v létě na dovolené u moře. Vedle mořských ryb nebo mušlí můžeme své jídelníčky obohatit i o chobotnice či olihně neboli kalamáry.  ...

Obchod Apetit