0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Salát z pánve
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.5 / 5. Počet hodnocení: 2
Do 30 minut Velmi snadné 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 889 kcal
Bílkoviny 57 g
Sacharidy 72 g
Tuky 35 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Lehké, ale sytivé! Výtečná je i verze s krůtími prsíčky.

Suroviny

brambory 200 g
malé
řapíkatý celer 2 ks
šikmo nakrájené
paprika červená 1 ks
nakrájená na kousky
okurka 1 ks
nakrájená na kousky
jarní cibulka 2 ks
nakrájená na jemné plátky
kuřecí prsa 2 ks
bez kůže, cca 300 g
pepř 1 ČL
mletý, černý
olivový olej 1 PL
dresink 4 PL
italský dresink
1 Ve větším hrnci uveďte do varu osolenou vodu, vsypte do ní rozpůlené brambory a vařte je osm až deset minut. Slijte. Ostatní nakrájenou zeleninu promíchejte v servírovací míse.
2 Kuřecí prsíčka nakrájejte na proužky a poprašte je solí a pepřem. Na těžké pánvi nebo woku rozpalte olej, vsypte maso a za stálého míchání ho opékejte asi čtyři až šest minut. Potom jeden kousek překrojte, abyste zjistili, jestli není uvnitř ještě růžový – pokud ano, opékejte další minutu.
3 K masu vsypte brambory, zamíchejte, prohřejte a přelijte dresinkem – pozor, bude syčet a možná i prskat. Obsah pánve vsypte do mísy k zelenině, promíchejte a hned podávejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/2

Komentáře

Anonym

Právě jsme si pošmákli na výborné večeři. Trošku jsem recept pozměnila a opravdu doporučuji. Brambory jsem upekla i se šlupkou na pečícím papíře v troubě a k masu jsem tak na dvě minutky přihodila lehce osmahnout i celer a papriku. Přidala jsem na plátky dva stroužky česneku a dresing už ani nebyl potřeba... Opravdu moc dobré a to celer zrovna v lásce nemám... :-)

Apetit magazín

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha
  • Tipy a triky

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha

Nové brambory jsou ideální volbou pro lehkou večeři do letního počasí například klasicky "na loupačku" s tvarohem a máslem. Vyzkoušet je však můžete i v odlehčeném letním bramborovém salátu. Lze ho podávat...
Jak na nejlepší chili con carne
  • Poradna

Jak na nejlepší chili con carne

Texaský pokrm chili con carne v překladu znamená chilli s masem a každý kuchař ho připravuje trochu jinak. Neodolatelnou chuť a vůni jídlo získá přidáním ostrých papriček, římského kmínu a čokolády. Díky radám v článku připravíte hrnec plný...
AD
Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?
  • Lidé a jídlo

Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?

K letní sezoně patří pohodové posezení s rodinou, přáteli a také spousta připravených dobrot a osvěžujících drinků. Opékačky v lese, grilovačky na balkóně, v zahradě nebo v kavárně — stav ideál. Jak si to ale co nejvíc užít a dopřát vše, co...

Obchod Apetit