
Salát z těstovinové rýže s rajčaty, bazalkou a rukolou
Salátová variace na věčné italské téma: rajčata, bazalka, rukola a – těstoviny.
Vydání: 2018/9
Autor: redakce Apetitu
Ingredience
- 400 g těstovinové rýže (orzo)
- mořská sůl a čerstvě mletý pepř
- 150 g drobných žampionů, nakrájených na tenké plátky
- 60 ml panenského olivového oleje + na opékání žampionů
- 2 lžíce červeného vinného octa
- 1 lžíce rýžového octa
- 1 lžička dijonské hořčice
- 1/2 malé červené cibule, nakrájená na tenké plátky
- 100 g rukoly
- 3 hrsti drobných bazalkových lístků
- 250 g třešňových rajčátek, rozpůlených
Příprava jídla
1 Orzo uvařte ve vroucí osolené vodě, aby bylo al dente, sceďte a odložte. Žampiony krátce opečte v pánvi na troše oleje.
2 Prošlehejte olej, oba druhy octa a hořčici, podle chuti osolte a opepřete, znovu prošlehejte.
3 Těstoviny promíchejte s cibulí, rukolou, houbami, bazalkou a rajčátky, pokropte zálivkou a znovu jemně promíchejte. Ihned podávejte.
NĚCO NAVÍC
Když necháte těstoviny i houby před promícháním s ostatními přísadami vychladnout a zálivku necháte zvlášť do chvíle podávání, můžete si salát vzít s sebou k svačině nebo k obědu.
Přidat komentář