Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Salát z těstovinové rýže s rajčaty, bazalkou a rukolou

Salátová variace na věčné italské téma: rajčata, bazalka, rukola a – těstoviny.

Vydání: 2018/9
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
PT10M
Vaření 0:10
Salát

Ingredience

    • 400 g těstovinové rýže (orzo)
    • mořská sůl a čerstvě mletý pepř
    • 150 g drobných žampionů, nakrájených na tenké plátky
    • 60 ml panenského olivového oleje + na opékání žampionů
    • 2 lžíce červeného vinného octa
    • 1 lžíce rýžového octa
    • 1 lžička dijonské hořčice
    • 1/2 malé červené cibule, nakrájená na tenké plátky
    • 100 g rukoly
    • 3 hrsti drobných bazalkových lístků
    • 250 g třešňových rajčátek, rozpůlených 

Příprava jídla

1 Orzo uvařte ve vroucí osolené vodě, aby bylo al dente, sceďte a odložte. Žampiony krátce opečte v pánvi na troše oleje.

2 Prošlehejte olej, oba druhy octa a hořčici, podle chuti osolte a opepřete, znovu prošlehejte.

3 Těstoviny promíchejte s cibulí, rukolou, houbami, bazalkou a rajčátky, pokropte zálivkou a znovu jemně promíchejte. Ihned podávejte.

NĚCO NAVÍC
Když necháte těstoviny i houby před promícháním s ostatními přísadami vychladnout a zálivku necháte zvlášť do chvíle podávání, můžete si salát vzít s sebou k svačině nebo k obědu.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Americký tortellinový salát

Rančerský těstovinový salát

Krémový okurkový těstovinový salát

Balzamikovo-jahodový salát s kuřetem a těstovinami

Přidat komentář