Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Salát z bílého chřestu s pažitkovou zálivkou a vařeným vejcem

Salát z bílého chřestu s pažitkovou zálivkou a vařeným vejcem

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1584 kcal
Bílkoviny 78 g
Sacharidy 67 g
Tuky 102 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

165-20 výhonků
salát 400 g
rajčata cherry 300 g
pažitka svazek
pepř
čerstvě mletý
olivový olej 50 ml
vejce 4 ks

Postup

1

Z chřestu odkrojíme dřevnaté konce, oloupeme a nakrájíme na asi 3 cm dlouhé špalíky.

2

Cherry rajčata překrájíme napůl a smícháme ve velké míse s natrhaným listovým salátem a chřestovými špalíčky.

3

Připravíme zálivku – pažitku nasekáme najemno, smícháme s jogurtem, prolisovaným česnekem, šťávou z půlky citronu, olivovým olejem a dle chuti trochou čerstvě mletého pepře.

4

Vejce uvaříme natvrdo, případně nepatrně méně, vychladíme a nakrájíme na měsíčky.

5

Salát rozdělíme do misek, přelijeme zálivkou a navrch položíme nakrájené vejce.

Autor: helena1111

Apetit magazín