Salát ze zelené čočky s pečenou červenou řepou

Ilustrační obrázek
Ilustrační obrázek
Ejhle, tenhle recept byl tak chutný, že obrázek k němu někdo zbaštil.
Zkuste ho uvařit a budeme moc rádi, když se s námi o novou fotku podělíte.
sdílet:

Salát ze zelené čočky s pečenou červenou řepou

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Suroviny

červená řepa
malé bulvy
čočka zelená
jarní cibulka
rajčata cherry
šunka
kuřecí, krůtí - pečená nebo uzená
bageta
parmazán
šalotka
česnek
olivový olej
balzamikový ocet
sůl
pepř
třtinový cukr

Červené řepy oloupeme, rozkrojíme napůl, vložíme do pekáčku, osolíme, opepříme, posypeme třtinovým cukrem a zastříkneme olivovým olejem a balsamicem. Pečeme přikryté minim. 2 hodiny.

V hrnci na másle zpěníme šalotku a česnek, poté přidáme zelenou čočku a orestujeme. Zalijeme vodou v poměru 1:3, osolíme a vaříme na mírném plameni 30 minut. Přebytečnou vodu scedíme.

V míse smícháme vychladlou čočku, na plátky nakrájenou upečenou červenou řepu, jarní cibulku, cherry rajčátkaa a šunku. Dochutíme olivovým olejem smíchaným s balsamikem, příp. dosolíme.

Bagetu nakrájíme na silnější plátky, posypeme strouhaným parmazánem a zapečeme 5 minut pod grilem. Podáváme se salátem.

Autor: alena.clupna

Apetit magazín

Komerční sdělení
  • Koktejl

K létu patří piknik a bublinky!

I ty, Brute? Pod označením Brut Nature se skrývají sekty, které mají 0-3 gramů cukru na litr. Zpravidla to znamená, že do vína nebyl přidán žádný cukr. Extra Brut jsou zase sekty s obsahem zbytkového cukru 0-6 g na litr. A vína označen...
  • Tipy na víkend

PRÁVĚ TEĎ: Apetit piknik je tady! Oslavte s námi léto

Jupí, po týdnech příprav a nedočkavého těšení jsme se konečně dočkali. Je sobota 19. června 2021 a gastronomický svátek časopisu Apetit právě začíná. Sbalte košíky, vezměte celou rodinu a přijďte za námi do Grébovky. Od 10 hodin na vás čeká...

Obchod Apetit