Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.

Salát ze zelené čočky s pečenou červenou řepou

Ilustrační obrázek
Ilustrační obrázek
Ejhle, tenhle recept byl tak chutný, že obrázek k němu někdo zbaštil.
Zkuste ho uvařit a budeme moc rádi, když se s námi o novou fotku podělíte.
sdílet:

Salát ze zelené čočky s pečenou červenou řepou

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno

Suroviny

červená řepa
malé bulvy
čočka zelená
jarní cibulka
rajčata cherry
šunka
kuřecí, krůtí - pečená nebo uzená
bageta
parmazán
šalotka
česnek
olivový olej
balzamikový ocet
sůl
pepř
třtinový cukr

Červené řepy oloupeme, rozkrojíme napůl, vložíme do pekáčku, osolíme, opepříme, posypeme třtinovým cukrem a zastříkneme olivovým olejem a balsamicem. Pečeme přikryté minim. 2 hodiny.

V hrnci na másle zpěníme šalotku a česnek, poté přidáme zelenou čočku a orestujeme. Zalijeme vodou v poměru 1:3, osolíme a vaříme na mírném plameni 30 minut. Přebytečnou vodu scedíme.

V míse smícháme vychladlou čočku, na plátky nakrájenou upečenou červenou řepu, jarní cibulku, cherry rajčátkaa a šunku. Dochutíme olivovým olejem smíchaným s balsamikem, příp. dosolíme.

Bagetu nakrájíme na silnější plátky, posypeme strouhaným parmazánem a zapečeme 5 minut pod grilem. Podáváme se salátem.

Autor: alena.clupna

Apetit magazín

Jak poznat pravý parmazán a jak se vyrábí?
  • Tipy a triky

Jak poznat pravý parmazán a jak se vyrábí?

Historie parmazánu se začala psát už ve středověku, kdy tamní mniši hledali způsob, jak co nejdéle uchovat mléko. Dnes je tento sýr nejvýznamnějším obchodním artiklem celé Itálie. Zároveň patří mezi nejpřísněji sledované zboží, které se...

Obchod Apetit