Červené řepy oloupeme, rozkrojíme napůl, vložíme do pekáčku, osolíme, opepříme, posypeme třtinovým cukrem a zastříkneme olivovým olejem a balsamicem. Pečeme přikryté minim. 2 hodiny.
V hrnci na másle zpěníme šalotku a česnek, poté přidáme zelenou čočku a orestujeme. Zalijeme vodou v poměru 1:3, osolíme a vaříme na mírném plameni 30 minut. Přebytečnou vodu scedíme.
V míse smícháme vychladlou čočku, na plátky nakrájenou upečenou červenou řepu, jarní cibulku, cherry rajčátkaa a šunku. Dochutíme olivovým olejem smíchaným s balsamikem, příp. dosolíme.
Bagetu nakrájíme na silnější plátky, posypeme strouhaným parmazánem a zapečeme 5 minut pod grilem. Podáváme se salátem.
Suroviny
Porce
5
Suroviny
Porce
5