0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

SALÁTEK S PLNENÝMI BAGETKAMI

SALÁTEK S PLNENÝMI BAGETKAMI

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 20 minut

Suroviny

Salátek:
mix salátků
cherry rajčátka
1 paprika (barvičku si vyberte sami)
1/2 okurky

Zálivka:
olivový olej
Balzamiko
2 lžíce hořčice 
1 lžíce medu

Houstička:
1listové těsto
1 balení schwartzvalzské šunky 
sýr (plátkový)
rajčatová pasta 
rozšlehané vajíčko
Semínka na posypání 

Salátek a všechnu zeleninu nakrájíme a promícháme na talíři. 
Ingredience na zálivku smícháme a důkladně promícháme metličkou (bude chvilku trvat než se med spojí s ostatními surovinami).
Salátek ale ješte nepolíváme.

Listové těsto potřem rajčatovou pastou. Pomocí plátků šunky vytvoříme na těstu proužky (šířka jednoho=šířka šunky), mezi jednotlivými proužky šunky necháme cca 1,5cm místo. Na šunku pokladem sýr, rozříznem proužky v místech kde jsme si nechali 1,5cm místa a zarulujem do válečku.
Položíme na plech, vyložený pečícím papírem a trochu každý váleček přimáčkneme. 
Potřeme rozšlehaným vajíčkem a posypem semínkama.

Pečeme na 200stupňů (horkovzduch) na 15 minut.
Po upečení necháme vychladnout. Na salátek nalijeme zálivku a přiložíme dvě houstičky.

Apetit magazín

Hřejivé podzimní polévky
  • Tipy redakce

Hřejivé podzimní polévky

Jak zahřát tělo i duši v podzimních sychravých dnech? Nejlépe vydatnou horkou polévkou! Podzimní stálicí je dýňová, ale skvěle zahřeje i polévka z květáku, celeru nebo mrkve. Zužitkujte letní úrodu a připravte si dokonalý pokrm v barvách a...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit