Šalotky ve vinné omáčce

Šalotky ve vinné omáčce

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1951 kcal
Bílkoviny 52 g
Sacharidy 161 g
Tuky 93 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Skvělá příloha k masu

Suroviny

víno červené 300 ml
kvalitní
med 2 PL
tymián snítka
šalotka 6 ks
oloupané a rozpůlené
vývar hovězí 1 l
sůl
pepř
čerstvě mletý
máslo 100 g
vychlazené

1 Víno svařte v rendlíku na polovinu. Přidejte med, snítku tymiánu a šalotky a vařte na mírném plameni asi 15 minut, dokud šalotky nezměknou. Pak je vyjměte a dejte stranou.

2 Do tekutiny v rendlíku přilijte hovězí vývar a vařte, až vám zůstane zhruba 250 ml. Dochuťte solí a pepřem, vypněte a do omáčky zašlehejte kostičky vychlazeného másla – omáčka se tak zjemní a zahustí. Omáčku a šalotky podávejte k daňčím steakům.

Daňčí steak v jalovci a bylinkách

Daňčí steak v jalovci a bylinkách

Více

 

Apetit magazín

5 tipů jak nejlépe uskladnit ořechy
  • Jak na to

5 tipů jak nejlépe uskladnit ořechy

Jádra suchých skořápkových plodů si při správném uskladnění zachovají svou chuť i barvu. Vyvarujte se plísni i žluknutí důkladným usušením, naložením do medu nebo vyzkoušejte zavaření jader v mikrovlnné troubě. ...
Nebojte se flambování! Poradíme vám, jak na to
  • Tipy a triky

Nebojte se flambování! Poradíme vám, jak na to

Flambování nepatří mezi nejčastěji používané způsoby úpravy jídel, a to kvůli manipulaci s ohněm, která je k této kuchařské technice potřeba. Není se ale čeho bát! Poradíme vám, jak a čím flambovat, abyste předešli poranění a výsledek byl...
5 skvělých způsobů, jak dochutit dýni
  • Novinky a zajímavosti

5 skvělých způsobů, jak dochutit dýni

Dýně je opravdovou esencí podzimu. Jemná chuť její dužiny může v jídle působit někdy lehce nevýrazně. Čím ji doplnit, aby opravdu zazářila? ...
Jak vypadaly kuchařky ze století Rettigové?
  • Lidé a jídlo

Jak vypadaly kuchařky ze století Rettigové?

Kuchařky se v českých zemích vydávají od 16. století a do dnešní doby prošly zajímavým vývojem. I když se to možná na první pohled nezdá, kromě tehdejších chutí prozradí také mnoho o náladě ve...
Dýně jako dekorace i jako skvělá surovina v kuchyni
  • Tipy a triky

Dýně jako dekorace i jako skvělá surovina v kuchyni

Období dýňových žní je tady. A poznáme to nejen v kuchyních, ale i na balkonech a u vchodových dveří. Pojďme se společně podívat, co se dá z dýně vytvořit a jak zužitkovat celý plod včetně dužiny a semínek.    ...

Obchod Apetit