Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Šalotky ve vinné omáčce

Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1951 kcal
Bílkoviny 52 g
Sacharidy 161 g
Tuky 93 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Skvělá příloha k masu

Související recepty

Suroviny

kvalitní
med 2 PL
tymián snítka
oloupané a rozpůlené
vývar hovězí 1 l
sůl
pepř
čerstvě mletý
máslo 100 g
vychlazené

Postup

1

1 Víno svařte v rendlíku na polovinu. Přidejte med, snítku tymiánu a šalotky a vařte na mírném plameni asi 15 minut, dokud šalotky nezměknou. Pak je vyjměte a dejte stranou.

2 Do tekutiny v rendlíku přilijte hovězí vývar a vařte, až vám zůstane zhruba 250 ml. Dochuťte solí a pepřem, vypněte a do omáčky zašlehejte kostičky vychlazeného másla - omáčka se tak zjemní a zahustí. Omáčku a šalotky podávejte k daňčím steakům.

[[nid:11349]]

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/12

Apetit magazín