Skvělá příloha k masu
Suroviny
víno červené
300
ml
kvalitní
med
2
PL
tymián
snítka
šalotka
6
ks
oloupané a rozpůlené
vývar hovězí
1
l
sůl
pepř
čerstvě mletý
máslo
100
g
vychlazené
Postup
1
1 Víno svařte v rendlíku na polovinu. Přidejte med, snítku tymiánu a šalotky a vařte na mírném plameni asi 15 minut, dokud šalotky nezměknou. Pak je vyjměte a dejte stranou.
2 Do tekutiny v rendlíku přilijte hovězí vývar a vařte, až vám zůstane zhruba 250 ml. Dochuťte solí a pepřem, vypněte a do omáčky zašlehejte kostičky vychlazeného másla - omáčka se tak zjemní a zahustí. Omáčku a šalotky podávejte k daňčím steakům.