Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Šampaňský krém s rozinkami
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.4/5 Počet hodnocení: 66
Do 20 minut Velmi snadné 8

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2987 kcal
Bílkoviny 31 g
Sacharidy 219 g
Tuky 214 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Delikátní dezert, který hosty ohromí nejen chutí, ale i použitými surovinami a elegantním způsobem podávání. Stoupne vám do hlavy!

Suroviny

vychlazené, či lépe šampaňské
a kůra z 1 biocitronu
slazené
sušenky
luxusní jako cantuccini, k podávání

Postup

1

Sekt, rozinky, citronovou kůru a šťávu dejte do misky a přiklopte. Dejte chladit alespoň na hodinu, ale nejlépe přes noc, aby rozinky pěkně nabobtnaly.

2

Smetanu a kondenzované mléko nalijte do mísy a proceďte na ně sekt z rozinek. Šlehejte 10 minut, aby směs byla hustá a nadýchaná. Pak přimíchejte většinu rozinek, část si nechte na ozdobení.

3

Rozdělte krém do osmi malých sklenek a ozdobte zbylými rozinkami s citronovou kůrou. Dejte vychladit do lednice. Hostům při podávání nabídněte delikátní sušenky, aby si je mohli do krému namáčet.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/1

Apetit magazín

Jak připravit tu nejjemnější rybu: Vsaďte na solnou krustu
  • Tipy a triky

Jak připravit tu nejjemnější rybu: Vsaďte na solnou krustu

Pečení v soli je tradiční a velmi šetrná technika, díky které zůstane rybí maso krásně křehké a šťavnaté. Solná krusta totiž vytvoří vlastní minitroubu, která dokonale těsní, nepustí žádnou páru ven a zabrání, aby se...
Jak se vyrábí černý česnek?
  • Zdraví a výživa

Jak se vyrábí černý česnek?

Černý česnek je pochoutka, která vzniká procesem fermentace z běžného bílého česneku. Tento proces přeměňuje jeho ostrou chuť a štiplavé aroma na jemnou, nasládlou chuť s tóny sušeného ovoce, karamelu, balsamica a čokolády. Černý česnek je...