Delikátní dezert, který hosty ohromí nejen chutí, ale i použitými surovinami a elegantním způsobem podávání. Stoupne vám do hlavy!
Suroviny
víno šumivé
300
ml
vychlazené, či lépe šampaňské
rozinky
85
g
citronová šťáva
a kůra z 1 biocitronu
smetana ke šlehání
600
ml
kondenzované mléko
200
g
slazené
sušenky
luxusní jako cantuccini, k podávání
1 Sekt, rozinky, citronovou kůru a šťávu dejte do misky a přiklopte. Dejte chladit alespoň na hodinu, ale nejlépe přes noc, aby rozinky pěkně nabobtnaly.
2 Smetanu a kondenzované mléko nalijte do mísy a proceďte na ně sekt z rozinek. Šlehejte 10 minut, aby směs byla hustá a nadýchaná. Pak přimíchejte většinu rozinek, část si nechte na ozdobení.
3 Rozdělte krém do osmi malých sklenek a ozdobte zbylými rozinkami s citronovou kůrou. Dejte vychladit do lednice. Hostům při podávání nabídněte delikátní sušenky, aby si je mohli do krému namáčet.