Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Šampaňský krém s rozinkami
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.4/5 Počet hodnocení: 59
Do 20 minut Velmi snadné 8

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2987 kcal
Bílkoviny 31 g
Sacharidy 219 g
Tuky 214 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Delikátní dezert, který hosty ohromí nejen chutí, ale i použitými surovinami a elegantním způsobem podávání. Stoupne vám do hlavy!

Suroviny

vychlazené, či lépe šampaňské
rozinky 85 g
citronová šťáva
a kůra z 1 biocitronu
slazené
sušenky
luxusní jako cantuccini, k podávání

1 Sekt, rozinky, citronovou kůru a šťávu dejte do misky a přiklopte. Dejte chladit alespoň na hodinu, ale nejlépe přes noc, aby rozinky pěkně nabobtnaly.

2 Smetanu a kondenzované mléko nalijte do mísy a proceďte na ně sekt z rozinek. Šlehejte 10 minut, aby směs byla hustá a nadýchaná. Pak přimíchejte většinu rozinek, část si nechte na ozdobení.

3 Rozdělte krém do osmi malých sklenek a ozdobte zbylými rozinkami s citronovou kůrou. Dejte vychladit do lednice. Hostům při podávání nabídněte delikátní sušenky, aby si je mohli do krému namáčet.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/1

Apetit magazín

Štrúdl nebo závin? Aneb jak se vyznáte v jablečných dezertech
  • Zajímavosti

Štrúdl nebo závin? Aneb jak se vyznáte v jablečných dezertech

Jablka můžete péct, zapékat, zavařovat i vařit, dusit nebo sušit. Upečete z nich výtečný jablečný koláč, štrúdl, perník nebo buchtu s jablky, připravíte skvělá povidla, přesnídávku či pyré. Použít je můžete jako náplň do sladkých knedlíků...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
339 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč