Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Savojská bramboračka
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 1
Do 45 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1118 kcal
Bílkoviny 18 g
Sacharidy 137 g
Tuky 50 g
Vláknina 25 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Geniálně jednoduchá bramboračka! Zvládne ji i naprostý začátečník a přitom je neuvěřitelně lahodná. Jednou ji ochutnáte a už ji budete vařit pořád. Je příjemně hustá, sladká po mrkvi a vydatná po bramborách.

Související recepty

Suroviny

nakrájená nadrobno
pórek 1 ks
malý, nakrájený najemno
mrkev 5 ks
nastrouhané najemno
sůl
pepř
čerstvě mleté
na kostičky
pažitka
lze nahradit hladkolistou petrželkou, nasekaná, k podávání

Postup

1

Rozehřejte v hrnci máslo, vsypte cibuli a opékejte dosklovita. Pak přidejte pórek a mrkev, míchejte a opékejte, až mrkev začne vonět. Pak zaprašte moukou a ještě chvíli opékejte. Zalijte zeleninovým vývarem, osolte, opepřete. Vsypte brambory, strouhněte trochu muškátového oříšku.

2

Vařte do změknutí brambor. Podávejte s nasekanou pažitkou či lístky petrželky.

NĚCO NAVÍC
Máte-li rádi zeleninu více na skus, oddělte část mrkve a pórku po opečení a vložte je do polévky až před podáváním.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2023/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2023/11

Apetit magazín

Floating Island: Lehký jako obláček, sladký jako sen
  • Zajímavosti

Floating Island: Lehký jako obláček, sladký jako sen

Floating Island, neboli île flottante, patří mezi nejvíce elegantní dezerty francouzské kuchyně. Nadýchaná sněhová pusinka plující na hladině jemného vanilkového krému… zní to povědomě? Ano, možná tento dezert znáte jako ptačí mléko. A i...