Geniálně jednoduchá bramboračka! Zvládne ji i naprostý začátečník a přitom je neuvěřitelně lahodná. Jednou ji ochutnáte a už ji budete vařit pořád. Je příjemně hustá, sladká po mrkvi a vydatná po bramborách.
Postup
1
Rozehřejte v hrnci máslo, vsypte cibuli a opékejte dosklovita. Pak přidejte pórek a mrkev, míchejte a opékejte, až mrkev začne vonět. Pak zaprašte moukou a ještě chvíli opékejte. Zalijte zeleninovým vývarem, osolte, opepřete. Vsypte brambory, strouhněte trochu muškátového oříšku.
2
Vařte do změknutí brambor. Podávejte s nasekanou pažitkou či lístky petrželky.
NĚCO NAVÍC
Máte-li rádi zeleninu více na skus, oddělte část mrkve a pórku po opečení a vložte je do polévky až před podáváním.