Tato snadná verze klasické třešňovo-citronové bublaniny je výborná i s malinami, červeným rybízem nebo s ostružinami.
Postup
1
Předehřejte troubu na 190/170°C (horkovzdušná). Nízký pekáček nebo formu na pečení o objemu cca 1,3 litru lehce potřete olejem.
2
V hrnci za stálého míchání společně prohřejte třešně a marmeládu, až se marmeláda ve třešních rozpustí.
3
Pak ovocnou směs přendejte do pekáčku, posypte citronovou kůrou a zakapejte šťávou.
4
Důkladně prošlehejte mouku, vajíčka, mléko, skořici a cukr a vymíchejte hladké těsto.
5
Přelijte ho přes třešně do pekáčku, vložte do vyhřáté trouby a pečte 25–30 minut, až se těsto propeče a marmeláda jím začne probublávat.
6
Vyjměte z trouby, poprašte moučkovým cukrem a podávejte ještě horké.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Ty nejlepší bublaniny na váš stůl: 11 ověřených receptů(12 receptů )