Tato snadná verze klasické třešňovo-citronové bublaniny je výborná i s malinami, červeným rybízem nebo s ostružinami.
Suroviny
třešně
450
g
vypeckované
marmeláda
2
PL
třešňová, švestková nebo meruňková
citron
1
ks
jemně nastrouhaná kůra a vymačkaná šťáva
mouka pšeničná hladká
50
g
mléko
450
ml
skořice
0.5
ČL
krystalový cukr
3
ČL
moučkový cukr
na poprášení
Postup
1
Předehřejte troubu na 190/170°C (horkovzdušná). Nízký pekáček nebo formu na pečení o objemu cca 1,3 litru lehce potřete olejem.
2
V hrnci za stálého míchání společně prohřejte třešně a marmeládu, až se marmeláda ve třešních rozpustí.
3
Pak ovocnou směs přendejte do pekáčku, posypte citronovou kůrou a zakapejte šťávou.
4
Důkladně prošlehejte mouku, vajíčka, mléko, skořici a cukr a vymíchejte hladké těsto.
5
Přelijte ho přes třešně do pekáčku, vložte do vyhřáté trouby a pečte 25–30 minut, až se těsto propeče a marmeláda jím začne probublávat.
6
Vyjměte z trouby, poprašte moučkovým cukrem a podávejte ještě horké.