Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Šejdířská bublanina

4.3/5 Počet hodnocení: 10
Do hodiny Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1356 kcal
Bílkoviny 57 g
Sacharidy 169 g
Tuky 43 g
Vláknina 17 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tato snadná verze klasické třešňovo-citronové bublaniny je výborná i s malinami, červeným rybízem nebo s ostružinami.

Související recepty

Suroviny

vypeckované
meruňkový džem 2 PL
třešňový či švestkový
nastrouhaná kůra a šťáva
vejce 3 ks
velká
mléko 450 ml
skořice ½ ČL
krystalový cukr 3 ČL
na poprášení

Postup

1

Předehřejte troubu na 190/170°C (horkovzdušná). Nízký pekáček nebo formu na pečení o objemu cca 1,3 litru lehce potřete olejem.

2

V hrnci za stálého míchání společně prohřejte třešně a marmeládu, až se marmeláda ve třešních rozpustí.

3

Pak ovocnou směs přendejte do pekáčku, posypte citronovou kůrou a zakapejte šťávou.

4

Důkladně prošlehejte mouku, vajíčka, mléko, skořici a cukr a vymíchejte hladké těsto.

 
5

Přelijte ho přes třešně do pekáčku, vložte do vyhřáté trouby a pečte 25–30 minut, až se těsto propeče a marmeláda jím začne probublávat.

 
6

Vyjměte z trouby, poprašte moučkovým cukrem a podávejte ještě horké.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Apetit magazín

Jak vyškvařit sádlo: Krok za krokem k lahodným škvarkům
  • Tipy a triky

Jak vyškvařit sádlo: Krok za krokem k lahodným škvarkům

Škvarky, které křupnou při každém soustu, a sádlo, které dodá poctivou chuť každému receptu, zvládnete připravit i vy doma. Stačí jen dodržet náš jednoduchý postup krok za krokem a výsledek vás určitě nadchne – ať už je namažete na chleba,...