Recept na tento semínkový chléb bez vážení máme od naší food stylistky Mileny Volfové. „Dělala jsem food styling pro Pohlreicha, Ditu P., Hanku Zemanovou, Florentýnu a spoustu dalších. Navařila jsem jídla podle tisíců receptů, ale co se mi nikdy nepřejedlo, je obyčejný chléb, jím ho každý den,“ vysvětluje Milka volbu svého receptu. Standardní hrnková míra je 250 ml, Milka ale na svůj chléb používá klasický český hrnek o objemu 300 ml.
Suroviny
Na 1 bochník
Suroviny
Na 1 bochník
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu Zkopírováno
Chybí vám suroviny?
Další recepty nížeNutriční hodnoty
Na 1 porci
- Energie 3045 kcal
- Bílkoviny 146 g
- Sacharidy 432 g
- Tuky 55 g
Postup přípravy
Autor: Redakce, z vydání Apetit 2024/5
Přidat hodnocení
Hodnocení
5,0/5Vytisknout
Sdílet

Recept je z vydání:
Apetit 2024/5
Speciální narozeninové vydání Apetitu je tu! Časopis Apetit slaví 20. výročí a dostal výjimečný dárek, kterým potěší i své čtenáře – na skládanou obálku jsme vyfotili hned tři úžasné narozeninové dezerty, které upekla cukrářka Helena Fléglová. Elegantní dorty (a dortíky) vám vyrazí dech, přitom je ale zvládnete upéct doma. Slavnostní malinovo-citronový dort se hodí pro velkolepé chvíle, pistáciové dortíky fraisier ozdobí jakoukoliv oslavu a dort Zelené jablko oslní svěžími chutěmi. Narozeninová oslava u dortů rozhodně nekončí, ale prolíná se celým květnovým číslem. Představíme vám naše spolupracovníky, kteří každý měsíc pomáhají tvořit náš časopis. Každý z nich se s námi podělil o recept, jenž mají navždy spojený právě s Apetitem. A mimořádně vás necháme nahlédnout do zákulisí a přiblížíme, jak vzniká časopis o jídle. V květnovém čísle se věnujeme i jiným tématům. Těšit se můžete na chřestové recepty, večeře z první jarní zeleniny nebo jednoduché nedělní moučníky, které zvládnete upéct během chvilky. Přineseme vám i recept na koláč z pistácií a meruněk od vítěze pořadu Peče celá země Vojty Vrtišky. Pro všechny maminky, které mají v květnu svůj speciální den, jsme připravili nedělní oběd. Vypravili jsme se i do světa – své gastronomické zážitky z New Yorku nám popsala spisovatelka a scenáristka Martina Formanová. S dobrodruhem a šéfkuchařem Radkem Příhonským se vydáme do Jihoafrické republiky, Indonésie a Izraele, z každé země získáte recept na jedno jídlo. Apetit, napsáno s chutí.