Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Sendvič larb gai
ZDROJ: Apetitonline.cz
sdílet:
Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1738 kcal
Bílkoviny 53 g
Sacharidy 340 g
Tuky 13 g
Vláknina 19 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Populární thajský masový salát jsme vložili do bagety a byl to dobrý nápad – sendviče larb gai totiž mizely tak rychle, že jsme je skoro nestíhali vyfotit.

Suroviny

bageta 4 ks
bagetky ma
majonéza
klínky k podávání
NA LARB GAI
rýže 1 PL
bílá lepkavá
zázvor (čerstvý) 3 cm
oloupaný a nakrájený na plátky
česnek 2 stroužky
limetová šťáva 4 PL
nebo podle chuti
rybí omáčka 4 PL
nebo podle chuti
palmový cukr 1 PL
koriandr čerstvý ½ hrnku
máta 1 hrst
+ lístky k podávání
na tenké plátky
opražené sušené drcené

Postup

1

1 Na larb gai zprudka v pánvi nasucho opražte rýži, během pražení občas pro- hoďte, až dostane oříškovou vůni i barvu – trvá to 3–5 minut.

2

V hmoždíři ji rozdrťte na jemný prášek a odložte. Do pánve dejte galangal či zázvor, opražte ho stejným způsobem a stejně podrťte v hmoždíři. Odložte zvlášť.

3

V pánvi wok rozehřejte arašídový olej. Přidejte kuřecí maso a galangal a maso opékejte 5–7 minut dozlatova.

4

Pak přidejte česnek, limetovou šťávu, rybí omáčku a palmový cukr. Míchejte 1–2 minuty a potom vsypte rozdrcenou opraženou rýži. Míchejte minutu, až omáčka zhoustne. Dochuťte – pokrm má být slaný a nakyslý. Těsně před podáváním přidejte bylinky a šalotku a promíchejte.

5

Přepulte bagetky, potřete majonézou a naplňte larb gai, posypte mátou a opraženým drceným chilli podle chuti, přiklopte a podávejte s klínky limety.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Apetit magazín

Jak připravit tu nejjemnější rybu: Vsaďte na solnou krustu
  • Tipy a triky

Jak připravit tu nejjemnější rybu: Vsaďte na solnou krustu

Pečení v soli je tradiční a velmi šetrná technika, díky které zůstane rybí maso krásně křehké a šťavnaté. Solná krusta totiž vytvoří vlastní minitroubu, která dokonale těsní, nepustí žádnou páru ven a zabrání, aby se...
Jak se vyrábí černý česnek?
  • Zdraví a výživa

Jak se vyrábí černý česnek?

Černý česnek je pochoutka, která vzniká procesem fermentace z běžného bílého česneku. Tento proces přeměňuje jeho ostrou chuť a štiplavé aroma na jemnou, nasládlou chuť s tóny sušeného ovoce, karamelu, balsamica a čokolády. Černý česnek je...