Populární thajský masový salát jsme vložili do bagety a byl to dobrý nápad – sendviče larb gai totiž mizely tak rychle, že jsme je skoro nestíhali vyfotit.
Suroviny
Postup
1 Na larb gai zprudka v pánvi nasucho opražte rýži, během pražení občas pro- hoďte, až dostane oříškovou vůni i barvu – trvá to 3–5 minut.
V hmoždíři ji rozdrťte na jemný prášek a odložte. Do pánve dejte galangal či zázvor, opražte ho stejným způsobem a stejně podrťte v hmoždíři. Odložte zvlášť.
V pánvi wok rozehřejte arašídový olej. Přidejte kuřecí maso a galangal a maso opékejte 5–7 minut dozlatova.
Pak přidejte česnek, limetovou šťávu, rybí omáčku a palmový cukr. Míchejte 1–2 minuty a potom vsypte rozdrcenou opraženou rýži. Míchejte minutu, až omáčka zhoustne. Dochuťte – pokrm má být slaný a nakyslý. Těsně před podáváním přidejte bylinky a šalotku a promíchejte.
Přepulte bagetky, potřete majonézou a naplňte larb gai, posypte mátou a opraženým drceným chilli podle chuti, přiklopte a podávejte s klínky limety.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Rychlé večeře jako z bistra(39 receptů)