0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Sendvič larb gai

Sendvič larb gai
ZDROJ: Apetitonline.cz
sdílet:

Sendvič larb gai

Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1738 kcal
Bílkoviny 53 g
Sacharidy 340 g
Tuky 13 g
Vláknina 19 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Populární thajský masový salát jsme vložili do bagety a byl to dobrý nápad – sendviče larb gai totiž mizely tak rychle, že jsme je skoro nestíhali vyfotit.

Suroviny

bageta 4 ks
bagetky ma
majonéza
limeta
klínky k podávání
NA LARB GAI
rýže 1 PL
bílá lepkavá
zázvor (čerstvý) 3 cm
oloupaný a nakrájený na plátky
česnek 2 stroužky
limetová šťáva 4 PL
nebo podle chuti
rybí omáčka 4 PL
nebo podle chuti
palmový cukr 1 PL
koriandr 0.5 hrnku
máta 1 hrst
+ lístky k podávání
šalotka 2 ks
na tenké plátky
chilli paprička 3 ČL
opražené sušené drcené

Postup

1

1 Na larb gai zprudka v pánvi nasucho opražte rýži, během pražení občas pro- hoďte, až dostane oříškovou vůni i barvu – trvá to 3–5 minut.

2

V hmoždíři ji rozdrťte na jemný prášek a odložte. Do pánve dejte galangal či zázvor, opražte ho stejným způsobem a stejně podrťte v hmoždíři. Odložte zvlášť.

3

V pánvi wok rozehřejte arašídový olej. Přidejte kuřecí maso a galangal a maso opékejte 5–7 minut dozlatova.

4

Pak přidejte česnek, limetovou šťávu, rybí omáčku a palmový cukr. Míchejte 1–2 minuty a potom vsypte rozdrcenou opraženou rýži. Míchejte minutu, až omáčka zhoustne. Dochuťte – pokrm má být slaný a nakyslý. Těsně před podáváním přidejte bylinky a šalotku a promíchejte.

5

Přepulte bagetky, potřete majonézou a naplňte larb gai, posypte mátou a opraženým drceným chilli podle chuti, přiklopte a podávejte s klínky limety.

Apetit magazín

Komerční sdělení
Nadýchané, a přece udržitelné mlsání!
  • Lidé a jídlo

Nadýchané, a přece udržitelné mlsání!

Sladká, příjemně nadýchaná a křupavá svačinka, která se doslova rozpustí na jazyku a vy si ji nejlépe vychutnáte v kombinaci s oblíbenou kávou nebo čajem. Takové chvíle moc nestojí, o to důležitější a povznášející v životě jsou. Užijte si...
KVÍZ: Jak dobří jste v úpravě hovězího masa?
  • Kvízy

KVÍZ: Jak dobří jste v úpravě hovězího masa?

Chcete uvařit guláš nebo roštěnky k nedělnímu obědu? Tušíte, jestli se na vývar lépe hodí přední nebo zadní hovězí či které použít do rajské? S naším kvízem můžete zjistit, jak si s hovězím rozumíte. ...
Komerční sdělení
Léto, rodina, přátelé, skvělé pití a italská pohoda!

Léto, rodina, přátelé, skvělé pití a italská pohoda!

Aperitivo Italiano je chvíle vyhrazená rodině, přátelům a ochutnávání. Nesmí chybět tyčinky grissini, krekry, sušená rajčata, olivy a samozřejmě sklenička osvěžujícího aperitivu, který doladí party atmosféru a připraví chuťové buňky na...

Obchod Apetit