Maso bude mít úspěch nejen na chlebech a sendvičích, ale i jako teplá pečeně!
Suroviny
Na maso
hovězí maso
1,5
kg
koření na grilovanou zeleninu
rostlinný olej
Na omáčku
cukr
½
hrnku
jablečný ocet
2
hrnky
kečup
½
hrnku
lze nahradit chilli omáčkou
paprika mletá sladká
ČL
lze nahradit za pálivou papriku
koření na grilovanou zeleninu
2
ČL
sůl
pepř
voda
1
hrnek
K podávání
bageta
lze nahradit žemlí
salát
z čerstvého zelí a jogurtové majonézy
1. Maso potřete grilovacím kořením a nechte je několik hodin nebo přes noc odležet v chladu. Cukr, ocet, kečup, koření spolu promíchejte, vešlehejte vodu a omáčku uchovejte v chladu.
2. Odleželé maso opečte ze všech stran na oleji, aby se zatáhlo. V hrnci nebo kastrolu, do kterého se dobře vejde, ale který není příliš velký, je pak zalijte omáčkou. Vložte do trouby předehřáté na 90 °C a přikryté nechte péci přes noc, asi deset hodin.
3. Maso rozdělené na vlákna podávejte v žemlích, bagetě nebo mezi krajíci chleba, třeba se zelným salátem.
2. Odleželé maso opečte ze všech stran na oleji, aby se zatáhlo. V hrnci nebo kastrolu, do kterého se dobře vejde, ale který není příliš velký, je pak zalijte omáčkou. Vložte do trouby předehřáté na 90 °C a přikryté nechte péci přes noc, asi deset hodin.
3. Maso rozdělené na vlákna podávejte v žemlích, bagetě nebo mezi krajíci chleba, třeba se zelným salátem.
Komentáře
19.09.2007 08:22
Apetit 3/07