Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Sendvič s kuřecím masem a kari pomazánkou

Pikantní pohoštění pro koledníky

Vydání: 2014/4
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: 16 kousků
Doba přípravy: Do 20 minut
+ Chladnutí
PT15M
Vaření 0:15
Sendvič Britská

Ingredience

    • 2 lžíce olivového oleje
    • 1 cibule, nakrájená najemno
    • 1 stroužek česneku, nasekaný najemno
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • 2 lžičky kari koření v prášku
    • 125 ml kuřecího nebo zeleninového vývaru či bílého vína
    • 2 lžíce mangového čatní
    • 2 lžíce majonézy
    • 1 menší mrkev, nastrouhaná nahrubo
    • 2 lžíce nasekaného koriandru
    • 1 kuřecí prso, uvařené a natrhané na kousky
    • 16 plátků tmavého toustového chleba

Příprava jídla

1 V menší pánvi rozehřejte olej, přidejte cibuli, česnek a špetku soli, promíchejte, přiklopte a duste, dokud cibule nezměkne. Pak přidejte kari a za stálého míchání ještě 2 minuty opékejte. Vlijte vývar nebo víno a vařte 8 minut nebo do té doby, dokud se tekutina neodpaří a směs nezhoustne. Vmíchejte čatní a nechte vychladnout. Směs přendejte do mixéru a rozmixujte dohladka. Vmíchejte majonézu, nastrouhanou mrkev, připravené kuřecí maso a koriandr a nakonec dotáhněte solí a pepřem.

2 Polovinu plátků chleba namažte pomazánkou, přiklopte zbylými plátky a šikmo překrojte napůl.

NĚCO NAVÍC

Kuřecí maso můžete uvařit v páře nebo ve vývaru. Použít ale klidně můžete i maso z pečeného kuřete, které vám zbylo od oběda. Pokud chcete, můžete maso také nakrájet na tenké nudličky a krátce orestovat na másle na pánvi.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Velikonoční sušenky

Vajíčkový sendvič klasik

Čokoládové minicheesecaky

Kuřecí burgery katsu

Bánh mì thit

Přidat komentář